Bio Plantella Bele lepljive plošče

Mehanska zaščita drevja pred škodljivci

Bio Plantella bele lepljive plošče so odlična mehanska in povsem naravna zaščita sadnega drevja pred sadnimi grizlicami in listnimi osicami.

Pakiranje: 10 kosov

Čas uporabe
Področje uporabe

Opis

Lepljive plošče s skrbno izbranim odtenkom bele barve neustavljivo privlačijo škodljivce, da se približajo plošči in se prilepijo na hitro lepljiv premaz entomološkega lepila. Na plošče se ulovi odrasel osebek, s tem pa je prekinjen krog razmnoževanja. Škodljivcu prepreči odlaganje jajčec, iz katerih bi se razvili črvički, ki uničijo plodove.

Prednosti

  • natančno določeno belo barvo, ki škodljivca zagotovo zvabi v past
  • visokokakovostnim entomološkim lepilom, ki omogoča hitro lepljivost tudi zelo lahkih škodljivcev, se ne izpira in ne topi ter je rastlinam neškodljivo
  • dolgo obstojnostjo (tudi nekaj mesecev) zaradi visoke odpornosti proti spremembam temperature in vlage – plošče so obstojne tudi pri višjih temperaturah (nad 20 stopinj Celzija)
  • zaščito plošč s silikonskim papirjem, ki varuje lepilo pred izsuševanjem, tudi kadar plošč dalj časa ne uporabljamo
  • žičkami za obešanje, s čimer omogočajo preprosto uporabo, plošče pa ostanejo na mestu, kamor ste jih obesili

Uporaba

Za učinkovito zaščito rastlin jih enakomerno obesite 20 do 24 na 100m 2 v nasadu sadnega drevja pred cvetenjem za varstvo pred grizlicami in v času cvetenja za varstvo pred osicami. Plošče namestite tako, da visijo blizu vej, vendar se ne smejo zlepiti z listjem ali vejami. Ko je lepljiva površina prekrita s škodljivci, jih zamenjajte z novimi.

Shranjevanje: bele plošče shranjujte v suhem prostoru, zunaj dosega otrok in ločeno od hrane, pijače in krmil, pri temperaturi do 35°C.

Odstranjevanje: plošče in embalažo odstranite kot komunalni odpadek.

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI: