Bio Plantella Modre lepljive plošče

Mehanska zaščita pred škodljivci

Bio Plantella modre lepljive plošče so odlična mehanska in povsem naravna zaščita rastlin pred cvetličnim resarjem oziroma kalifornijskim tripsom na okrasnih rastlinah, vrtninah in sadnem drevju v rastlinjakih in na prostem.

Pakiranje: 10 kos/1

Čas uporabe
Področje uporabe

Opis

Lepljive plošče s skrbno izbranim odtenkom modre barve neustavljivo privlačijo najbolj trdovratnega škodljivca: cvetličnega resarja ali kalifornijskega tripsa. Ko se škodljivec približa plošči, se prilepi na hitro lepljiv premaz entomološkega lepila.

Prednosti

  • natančno določena modra barva, ki škodljivca zagotovo zvabi v past;
  • visokokakovostno entomološko lepilo, ki omogoča hitro lepljivost tudi zelo lahkih škodljivcev, se ne izpira in ne topi ter je rastlinam neškodljivo;
  • dolgo obstojnost (tudi nekaj mesecev) zaradi visoke odpornosti proti spremembam temperature in vlage – plošče so obstojne tudi pri višjih temperaturah (nad 20 stopinj Celzija);
  • zaščita plošč s silikonskim papirjem, ki varuje lepilo pred izsuševanjem, tudi kadar plošč dalj časa ne uporabljamo;
  • žičke za obešanje, s čimer omogočajo preprosto uporabo, plošče pa ostanejo na mestu, kamor ste jih obesili.

Uporaba

Za učinkovito zaščito rastlin jih enakomerno obesite 20 do 24 na 100 m2 v nasadu sadnega drevja, v rastlinjaku in na prostem. Ko je lepljiva površina prekrita s škodljivci, jih zamenjajte z novimi.

Plošče namestite tako, da visijo blizu rastlin ali vej drevja, vendar se ne smejo zlepiti z listjem ali vejami. Plošče lahko uporabljate tudi za diagnostiko, da hitreje in laže ugotovite pojav škodljivca ter tako pravočasno ukrepate.

Shranjevanje:

Modre lepljive plošče shranjujte v suhem prostoru, pri temperaturi do 35°C, zunaj dosega otrok in ločeno od hrane, pijače in krmil.

Plošče in embalažo odstranite kot komunalni odpadek.

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI:

Sorodni izdelki