Bio Plantella Organska zemlja

BIO zemlja za vrt in cvetje

Visoko kakovostna univerzalna organska zemlja za sajenje in presajanje vseh vrst okrasnih, balkonskih in sobnih rastlin ter zelenjave in zelišč.

 • Popolnoma naravna sestava, odlična za EKO vrtnarjenje
 • Izjemno bogata z organskimi snovmi in humusom
 • Omogoča naravno zdravo rast in odličen razvoj okrasnih rastlin, zelenjave in sadja
 • Zapakirana v praktično kocko z ročajem
 • Enostavna za nošenje in shranjevanje

Pakiranje: 25 L

Čas uporabe
Področje uporabe

Opis

Povsem naravna visoko kakovostna univerzalna zemlja, izredno bogata z organskimi snovmi. Idealna je za gojenje vseh vrst rastlin v vrtu, posodah in visokih gredah.

Vsebuje optimalno mešanico treh najkakovostnejših naravnih šot, bogatih s humusom, z dodatkom organskih hranil. Rastlinam nudi dober vodno-zračni režim, izboljšuje vsrkavanje vode in hranil korenin. Povečuje količino mikroorganizmov in delež organske snovi v tleh. Tako organska zemlja omogoča idealne pogoje za naravno zdravo rast in razvoj rastlin, dober pridelek in lep videz rastlin.

Nova tehnologija kompaktnega pakiranja omogoča, da je substrat stisnjen v praktično kocko, ki je bolj enostavna za prenašanje. Volumen se ob uporabi poveča skoraj 2x (25 L zemlje je stisnjeno v kocko 13.5 L).

Prednosti

 • Iz povsem naravnih sestavin, zato je odlična za bio pridelavo
 • Idealna kombinacija treh šot za optimalen vodno-zračni režim
 • Bogata z organskimi hranilnimi snovmi za bujne in zdrave rastline
 • Dodana organska gnojila povečajo zmožnost korenin za vsrkavanje vode in hranil
 • V novem kompaktnem pakiranju za preprosto prenašanje in shranjevanje

Uporaba

Bio Plantella Organsko zemljo uporabljamo za sajenje in presajanje vseh vrst vrtnin, sadnih in okrasnih rastlin. Uporabimo jo v posodah, visokih gredah, v vrtu ali rastline posadimo kar v vrečo.

 • Sajenje v vrt ali visoko gredo: izkopljemo jamo, skoraj 3-krat večjo od koreninske grude sadike in nasujemo 5 – 6 cm univerzalne zemlje. Na sredo jame položimo rastlino, zapolnimo s substratom, ga nežno pritisnemo k rastlini in zalijemo z vodo, najbolje z deževnico.
 • Sajenje v posode: Izberemo primerno veliko posodo ter na dno položimo plast drenaže. Nato dodamo plast univerzalne zemlje in v sredo posadimo sadiko. Korito ali lonec zapolnimo s substratom, ga nežno pritisnemo k rastlini in zalijemo.
 • Sajenje neposredno v vrečo: Najprej na zgornji strani previdno odrežemo plastični ročaj tako, da ne prerežemo šiva in ne predremo vreče. Nato kocko zemlje pripravimo za setev oz. sajenje:
  A) Za večje rastline vrečo postavimo pokonci in z zgornje strani zarežemo križ. V nastalo luknjo posadimo rastline, ki ne potrebujejo opore: grmičasti paradižnik, paprika, jajčevec, nizek fižol itd… (slika 1).
  B) Za nižje rastoče rastline vrečo položimo z daljšo stranico na površino in zgoraj zarežemo več križev. V luknje posadimo: glavnato solato, jagode, zelišča, cvetlice itd… (slika 2). Rastline lahko posadimo tudi na stranske površine vreče (slika 3).
  C) Za setev gostejših nasadov izrežemo zgornjo površino vreče tako, da ostane rob, širine 2 cm. Po razkriti površini zemlje potrosimo semena, ki jih prekrijemo s tanko plastjo zemlje in nežno potlačimo. Tako sejemo: solato berivko, špinačo, blitvo, redkvice, peteršilj itd … (slika 4). Po setvi in sajenju zemljo dobro zalijemo.

Dognojevanje:
Zemlja vsebuje dovolj hranil za 3 – 4 tedne. Nato priporočamo redno dognojevanje z visoko kakovostnim 100 % organskim tekočim gnojilom Bio Plantella Vrt. Takoj po sajenju sadike zalijemo z raztopino Bio Plantella Vita. Ta rastlinam pomaga, da si opomorejo po stresu zaradi presajanja.

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI:

Video

Bio Plantella paket za zdrav, domač EKO vrt

Sorodni izdelki