Plantella Balkonia

5-komponentna zemlja za balkonske rastline

Visokokakovostna petkomponentna zemlja Plantella Balkonia za balkonske in sobne rože z dolgodelujočimi hranili, je odlična za sajenje in presajanje vseh balkonskih, okenskih in sobnih rastlin.

  • 5 aktivnih komponent
  • z zelenim kompostom
  • več organskih hranilnih snovi
  • zagotavlja boljše vpijanje in zadrževanje vode

Pakiranje: 5 L, 20 L, 45 L, 60 L, 70 L

Čas uporabe
Področje uporabe

Opis

Izboljšuje strukturo in aktivnost tal, ter povečuje delež organske in mineralne snovi v tleh. S tem zagotavlja idealne pogoje za zdravo rast in razvoj rastlin; posledica je bistveno več cvetov. Potreba po zalivanju rastlin je manjša kot običajno.

Prednosti

  • z najkakovostnejšimi huminskimi šotami rastlinam zagotavlja veliko organskih hranil
  • z vsemi potrebnimi minerali in hranili deluje takoj, učinek pa je dolgotrajen
  • z bio rastlinskimi vlakni zadržuje vodo in hranila v področju korenin, da so rastlini najlažje dostopna
  • z dodatkom guana rastlinam omogoča boljšo rast in razvoj
  • z aktivatorji cvetenja rastline spodbudi k razvoju več cvetnih nastavkov, s tem pa k bujnejšemu cvetenju oziroma olistanosti rastlin.

 

[Prenesite vodič]

Najlepše balkonske zasaditve

Sajenje balkonskih korit, lončkov in posod s sezonskimi rožami, zelišči ali zelenjavo je opravilo, ki se ga največkrat lotimo spomladi. Če želimo biti z izbranimi balkonskimi zasaditvami za poletje zadovoljni vse do pozne jeseni, se moramo primerno pripraviti.

Uporaba

Za sajenje vseh vrst sobnih in balkonskih rož uporabite visokokakovostno petkomponentno zemljo s posebej prilagojeno sestavo hranil Plantella Balkonia. Pred sajenjem naredite na dnu lonca drenažo iz plasti kamenja ali proda, temu sledi plast Plantella Balkonie. Nato postavite v posodo rastlino, lonec napolnite do vrha z zemljo, rahlo potlačite in potresite, da se zemlja sesede. Zalijete, po možnosti z deževnico. Za bujno cvetenje, tvorbo plodov, zdravo rast in razvoj priporočamo presajanje rastlin vsako leto oziroma vselej, kadar lonček postane premajhen. Če to ni mogoče, odstranite zgornji sloj prsti in jo nadomestite z novim slojem Plantella Balkonie. Nad zgornjo plastjo zemlje lahko potresete Plantella dekorativno borovo lubje ali pesek, kar še dodatno preprečuje zbijanje tal, izhlapevanje vode in nastajanje mahu. Dognojevanje: Plantella Balkonia vsebuje dovolj hranil za 3 do 4 tedne, nato pa priporočamo redno dognojevanje z visokokakovostnimi gnojili za cvetoče rastline Plantella Cvet in za zelene rastline Plantella List ali z gnojilom organskega izvora Bio Plantella Vrt.

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI:

Izdelki Plantella za bujno balkonsko cvetje

Sorodni izdelki