Plantella Balkonia

5-komponentna zemlja za balkonske rastline

Visokokakovostna petkomponentna zemlja Plantella Balkonia za balkonske in sobne rože z dolgodelujočimi hranili, je odlična za sajenje in presajanje vseh balkonskih, okenskih in sobnih rastlin.

 • 5 aktivnih komponent
 • z zelenim kompostom
 • več organskih hranilnih snovi
 • zagotavlja boljše vpijanje in zadrževanje vode

Pakiranje: 5 L, 20 L, 45 L, 60 L, 70 L

Čas uporabe
Področje uporabe

Opis

Plantella Balkonia – odlična 5-komponentna zemlja za sajenje in presajanje vseh vrst balkonskih in okenskih rastlin

Plantella Balkonia izboljšuje strukturo in aktivnost tal, ter povečuje delež organske in mineralne snovi v tleh. S tem zagotavlja idealne pogoje za zdravo rast in razvoj rastlin; posledica je bistveno več cvetov. Potreba po zalivanju rastlin je manjša kot običajno. Mešanica lesnih vlaken in huminske šote zagotavlja idealne pogoje za dobro rast in razvoj rastlin. Ustvarja ugodno strukturo zemlje z odličnim vodnim in zračnim režimom. Zemlja vsebuje velik delež organske snovi – huminskih kislin, ki v zemlji tvorijo humus.

Prednosti

 • Z najkakovostnejšimi huminskimi šotami rastlinam zagotavlja veliko organskih hranil;
 • Z vsemi potrebnimi minerali in hranili deluje takoj, učinek pa je dolgotrajen;
 • Z bio rastlinskimi vlakni zadržuje vodo in hranila v področju korenin, da so rastlini najlažje dostopna;
 • Z dodatkom guana rastlinam omogoča boljšo rast in razvoj;
 • Z aktivatorji cvetenja rastline spodbudi k razvoju več cvetnih nastavkov, s tem pa k bujnejšemu cvetenju oziroma olistanosti rastlin.
Testirana učinkovitost:

Naša posebna formula substratov je rezultat dolgoletnega znanja, preverjenih raziskav in tehnoloških inovacij. Njena učinkovitost je testirana in potrjena v strokovnih laboratorijih.

Substrati Plantella in Bio Plantella vsebujejo najkakovostnejšo šoto in hranljive snovi prilagojene potrebam rastlin, imajo točno določeno pH vrednost in uravnan vodno-zračni režim. Preverjeno pa so tudi čisti (brez polutantov, plevelov in drugih nečistoč) in zato primerni za varno uporabo.

Plantella Balkonia vsebuje skrbno izbrano kombinacijo sestavin, ki je ključna za zdrav razvoj vseh vrst rastlin: zelenjave, zelišč, sadnih rastlin, pa tudi okrasnih rastlin: najkakovostnejše šote, vsa potrebna hranila in mikrohranila. Tako bodo vaše rastline prejele vse, kar potrebujejo za razvoj močnega koreninskega sistema, krepko rast, lepo in zdravo listje, tvorbo cvetov ali plodov.

Preprosta uporaba:

Plantella Balkonia je enostavno za uporabo. Priporočamo presajanje rastlin ali menjavo vrhnega sloja zemlje vsako sezono, da zagotovite optimalne rezultate in dolgotrajno cvetenje.

Mi smo preizkusili na naših, vi pa se prepričajte na svojih rastlinah:  

Ne glede na to, ali ste izkušen vrtnar ali začetnik, bo naš substrat za balkonske in okenske rastline vsekakor izboljšal vaše vrtnarske spretnosti in prinesel čudovite rezultate. Izberite subtrate Plantella in vzgojite svoj prekrasen vrt doma, na balkonu ali pred hišo.

[Prenesite vodič] Najlepše balkonske zasaditve

Sajenje balkonskih korit, lončkov in posod s sezonskimi rožami, zelišči ali zelenjavo je opravilo, ki se ga največkrat lotimo spomladi. Če želimo biti z izbranimi balkonskimi zasaditvami za poletje zadovoljni vse do pozne jeseni, se moramo primerno pripraviti.

Brezplačni spletni vodič: Najlepše balkonske zasaditve

Uporaba

PREPROSTO KOT 1, 2, 3 s PLANTELLO

Plantella Balkonio uporabljamo za sajenje in presajanje vseh vrst sobnih in balkonskih rož.

 • Sajenje v posode in okrasne lončke: Izberemo primerno veliko posodo ter na dno položimo plast drenaže, nato dodamo plast Balkonie. V posodo postavimo rastlino, lonec napolnimo do vrha z zemljo, rahlo potlačimo in potresemo, da se zemlja sesede. Zalijemo, po možnosti z deževnico.
 • Presajanje: Priporočamo presajanje rastlin vsako leto oziroma vselej, kadar lonček postane premajhen. Če to ni mogoče, odstranimo zgornji sloj prsti in jo nadomestimo z novim slojem Plantella Balkonie.

Nad zgornjo plastjo zemlje lahko potresete Plantella dekorativno borovo lubje ali pesek, kar še dodatno preprečuje zbijanje tal, izhlapevanje vode in nastajanje mahu.

Dognojevanje: Plantella Balkonia vsebuje dovolj hranil za 3 do 4 tedne, nato pa priporočamo redno dognojevanje z visokokakovostnimi gnojili za cvetoče rastline Plantella Cvet in za zelene rastline Plantella List ali z gnojilom organskega izvora Bio Plantella Vrt.

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI:

Izdelki Plantella za bujno balkonsko cvetje

Morda vam bo prav tako všeč…