Plantella Borovo lubje

Dekorativno lubje

Plantella dekorativno borovo lubje, je popolnoma naravna talna obloga iz borovega lubja (Pinus Pinastre).

  • preprečujejo razrast plevela
  • naravna dekoracija

Pakiranje: 50 L

Čas uporabe
Področje uporabe

Opis

Borovo lubje je grobe granulacije (20 do 40 mm) in temno rjave barve. Lubje se uporablja za pokrivanje oziroma zastiranje zemlje sobnih in balkonskih rastlin ter okrasnih gred, tal na grobovih, pod grmičevjem, sadnim in okrasnim drevjem. Preprečuje prehitro razraščanje plevela, ter zaščiti tla pred izsušitvijo in erozijo. Z dekorativnim borovim lubjem Plantella lahko ustvarjalno oblikujete in polepšate vrt.

Prednosti

  • ustvarja estetski videz in preprečuje razraščanje plevela
  • pripomore k nastajanju humusa
  • ščiti zemljo pred prevelikimi temperaturnimi nihanji ter zadržuje toploto in vlago
  • zmanjšuje potrebo po zalivanju rastlin.

Uporaba

S Plantella dekorativnim borovim lubjem prekrijte oziroma zastrite zemljo sobnih in balkonskih rastlin v višini 2 do 3 cm. Na okrasnih gredah, grobovih ter pod grmičevjem, sadnim drevjem in okrasnim drevjem pred potresanjem borovega lubja površino enakomerno prerahljajte in odstranite plevel.

Pri rastlinah s plitvimi koreninami (npr. rododendron) je treba pred zastiranjem z borovim lubjem najprej pognojiti z dušikovimi gnojili, nato pa pognojeno površino prekriti s 4 do 5 cm borovega lubja. Naslednje leto lahko na zastrti površini prerahljate borovo lubje in vrt bo dobil lepši videz.

Za najlepši učinek priporočamo, da na pokriti površini vsaj na 2 do 3 leta lubje zamenjate z novim slojem Plantella dekorativnega borovega lubja.

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI:

Za dekoracijo vrta uporabite tudi

Morda vam bo prav tako všeč…