Plantella Zemlja za citruse

Specialna zemlja za citruse

Plantella specialna zemlja za citruse je visokokakovostni rastni substrat za sajenje in presajanje vseh vrst citrusov.

Pakiranje: 10 L

Čas uporabe
Področje uporabe

Opis

Citrusi se zelo enostavno posadijo, a vzgoja zahteva kar nekaj znanja. Zelo pomembna je ustrezna zemlja. Plantella specialna zemlja za citruse je prilagojena zahtevam citrusov.

Prednosti

  • vsebuje mešanico huminskih šot za dobro rast citrusov
  • zagotavlja hitro obnovo in razvoj koreninskega sistema
  • zaloga hranil zadošča za mesec dni.

Uporaba

Za sajenje vseh vrst citrusov uporabite visokokakovostno zemljo s posebej prilagojeno sestavo hranil Plantella specialna zemlja za citruse. Pred sajenjem naredite na dnu lonca drenažo iz plasti kamenja ali proda, temu sledi plast Plantella specialne zemlje za citruse.

Nato postavite v posodo rastlino, lonec napolnite do vrha z zemljo, rahlo potlačite in potresite, da se zemlja sesede. Zalijete, po možnosti z deževnico. Za bujno cvetenje, tvorbo plodov, zdravo rast in razvoj priporočamo presajanje rastlin vsako leto oziroma vselej, kadar lonček postane premajhen. Če to ni mogoče, odstranite zgornji sloj prsti in jo nadomestite z novim substratom.

Najboljši čas presajanja je v spomladanskem obdobju. Nad zgornjo plastjo zemlje lahko potresete Plantella dekorativno borovo lubje ali pesek, kar preprečuje zbijanje tal, izhlapevanje vode in nastajanje mahu. Dognojevanje: Plantella specialna zemlja za citruse vsebuje dovolj hranil za 3 do 4 tedne, nato pa priporočamo redno dognojevanje z ustreznimi specialnimi gnojili za citruse ali gnojilom organskega izvora Bio Plantella Vrt.

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI:

Plantella paket za citruse: limone, mandarine, pomaranče, kumkvat ...

Sorodni izdelki