Plantella Zemlja za citruse

Specialna zemlja za citruse

Plantella specialna zemlja za citruse je visokokakovostni rastni substrat za sajenje in presajanje vseh vrst citrusov.

  • vsebuje mešanico huminskih šot za dobro rast citrusov
  • zagotavlja hitro obnovo in razvoj koreninskega sistema
  • zaloga hranil zadošča za mesec dni.

Pakiranje: 10 L

Čas uporabe
Področje uporabe

Opis

PlantellaSpecialna zemlja za citruse – odlična humozna zemlja za sajenje in presajanje vseh vrst citusov

Citrusi se zelo enostavno posadijo, a vzgoja zahteva kar nekaj znanja. Zelo pomembna je ustrezna zemlja. Plantella specialna zemlja za citruse je prilagojena zahtevam citrusov. Vsebuje rastlinska vlakna, ki so narejena po posebnem novem postopku in so edinstvena prav v tej zemlji. Mešanica lesnih vlaken in huminske šote zagotavlja idealne pogoje za dobro rast in razvoj rastlin. Ustvarja ugodno strukturo zemlje z odličnim vodnim in zračnim režimom. Zemlja vsebuje velik delež organske snovi – huminskih kislin, ki v zemlji tvorijo humus.

 

 

Prednosti

  • Vsebuje mešanico huminskih šot za dobro rast citrusov
  • Zagotavlja hitro obnovo in razvoj koreninskega sistema
  • Zaloga hranil zadošča za mesec dni.
Testirana učinkovitost:

Naša posebna formula substratov je rezultat dolgoletnega znanja, preverjenih raziskav in tehnoloških inovacij. Njena učinkovitost je testirana in potrjena v strokovnih laboratorijih.

Substrati Plantella in Bio Plantella vsebujejo najkakovostnejšo šoto in hranljive snovi prilagojene potrebam rastlin, imajo točno določeno pH vrednost in uravnan vodno-zračni režim. Preverjeno pa so tudi čisti (brez polutantov, plevelov in drugih nečistoč) in zato primerni za varno uporabo.

Plantella Specialna zemlja za citruse vsebuje skrbno izbrano kombinacijo sestavin, ki je ključna za zdrav razvoj vseh vrst citrusov: limon, mandarin, pomaranč, kumkvatov … Vsebuje najkakovostnejše šote, vsa potrebna hranila in mikrohranila. Tako bodo vaše rastline prejele vse, kar potrebujejo za razvoj močnega koreninskega sistema, krepko rast, lepo in zdravo listje, tvorbo cvetov ali plodov.

Preprosta uporaba:

Plantella Specialna zemlja za citruse je enostavna za uporabo. Priporočamo redno uporabo v vsej rastni sezoni, da zagotovite optimalne rezultate in dolgotrajno cvetenje.

Mi smo preizkusili na naših, vi pa se prepričajte na svojih rastlinah:  

Ne glede na to, ali ste izkušen vrtnar ali začetnik, bo naš substrat za citruse vsekakor izboljšal vaše vrtnarske spretnosti in prinesel čudovite rezultate. Izberite subtrate Plantella in vzgojite svoj prekrasen vrt doma, na balkonu ali pred hišo.

Uporaba

PREPROSTO KOT 1, 2, 3 s PLANTELLO

Za sajenje vseh vrst citrusov uporabite visokokakovostno zemljo s posebej prilagojeno sestavo hranil Plantella specialna zemlja za citruse. Zemlja vsebuje gnojila za začetno rast. Z ustreznim gnojenjem rastlin v vrtu, posodah ali lončkih pričnemo 4 do 6 tednov po presajanju. Priporočamo uporabo Plantella specialnega tekočega gnojila za citruse.

  • Sajenje v posode in okrasne lončke: Izberemo primerno veliko posodo ter na dno položimo plast drenaže iz plasti kamenja ali proda. Nato dodamo plast Plantella Specialne zemlje za citruse in v sredo posadimo sadiko. Korito ali lonec zapolnimo s substratom, ga nežno pritisnemo k rastlini in potresemo, da se zemlja sesede. Zalijemo, po možnosti z deževnico.
  • Presajanje: Za bujno cvetenje, tvorbo plodov, zdravo rast in razvoj priporočamo presajanje rastlin vsako leto oziroma vselej, kadar lonček postane premajhen. Če to ni mogoče, odstranite zgornji sloj prsti in jo nadomestite z novim substratom.
  • Dognojevanje: Plantella specialna zemlja za citruse vsebuje gnojila za začetno rast. Z ustreznim gnojenjem rastlin v vrtu, posodah ali lončkih pričnemo 4 do 6 tednov po presajanju. Priporočamo uporabo Plantella specialnega tekočega gnojila za citruse.

 

KOLIKO ZEMLJE POTREBUJEMO?

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI:

Plantella paket za citruse: limone, mandarine, pomaranče, kumkvat ...

Morda vam bo prav tako všeč…