Plantella Zemlja za grobove

Specialna zemlja za grobove

Visokokakovostna specialna zemlja črnica, z najkakovostnejšo huminsko šoto za sajenje in presajenje vseh vrst okrasnih rastlin na grobovih.

 • žametno črna barva poudari lepoto zasaditve
 • ne pušča madežev na kamnu
 • fina struktura za preprost nanos
 • spodbuja krepko rast in bujno cvetenje rastlin

Pakiranje: 20 L

Čas uporabe
Področje uporabe

Opis

Plantella Specialna zemlja za grobove – specialna zemlja za sajenje in presajanje vseh vrst okrasnih rastlin

Plantella Specialna zemlja za grobove vsebuje najkvalitetnejšo huminsko šoto za sajenje in presajanje vseh vrst okrasnih rastlin na grobovih. Vsebuje huminsko šoto in je izrazito črne barve, ki ne pušča madežev na kamnitih delih (je bila testirana). Zemlja izboljšuje strukturo in aktivnost tal, poleg tega pa zagotavlja visoko sposobnost zadrževanja vode in preprečuje izpiranje obstoječih in dodanih hranil. Tako ustvarja ugodno strukturo zemlje z odličnim vodnim in zračnim režimom. S tem zagotavlja idealne pogoje za zdravo rast in razvoj rastlin; posledica je bujna rast in bistveno več cvetov.

Prednosti

 • Ne pušča madežev na kamnitih delih
 • Vsebuje najkvalitetnejšo huminsko šoto, bogato s hranili in humusom. S tem so zagotovljene osnovne potrebe rastlin po hranilih
 • Poleg visoke vsebnosti organske snovi prinaša tudi vsa potrebna glavna mineralna in mikrohranila
 • Izboljšuje strukturo in aktivnost tal
 • Zagotavlja visoko sposobnost zadrževanja vode, preprečuje izpiranje obstoječih in dodanih hranil ter zmanjšuje uporabo kemičnih sredstev za varstvo rastlin
 • Poveča delež organske in mineralne snovi v tleh
Testirana učinkovitost:

Naša posebna formula substratov je rezultat dolgoletnega znanja, preverjenih raziskav in tehnoloških inovacij. Njena učinkovitost je testirana in potrjena v strokovnih laboratorijih.

Substrati Plantella in Bio Plantella vsebujejo najkakovostnejšo šoto in hranljive snovi prilagojene potrebam rastlin, imajo točno določeno pH vrednost in uravnan vodno-zračni režim. Preverjeno pa so tudi čisti (brez polutantov, plevelov in drugih nečistoč) in zato primerni za varno uporabo.

Plantella Specialna zemlja za grobove vsebuje skrbno izbrano kombinacijo sestavin, ki je ključna za zdrav razvoj vseh vrst okrasnih rastlin: najkakovostnejše šote, vsa potrebna hranila in mikrohranila. Tako bodo vaše rastline prejele vse, kar potrebujejo za razvoj močnega koreninskega sistema, krepko rast, lepo in zdravo listje ter tvorbo cvetov.

Preprosta uporaba:

Plantella Specialna zemlja za grobove je enostavno za uporabo. Priporočamo presajanje rastlin ali menjavo vrhnega sloja zemlje vsako sezono, da zagotovite optimalne rezultate in dolgotrajno cvetenje.

Mi smo preizkusili na naših, vi pa se prepričajte na svojih rastlinah:  

Ne glede na to, ali ste izkušen vrtnar ali začetnik, bo naš substrat za okrasne rastline vsekakor izboljšal vaše vrtnarske spretnosti in prinesel čudovite rezultate. Izberite subtrate Plantella in vzgojite prekrasne okrasne rastline.

Uporaba

PREPROSTO KOT 1, 2, 3 s PLANTELLO

Plantella Specialno zemljo za grobove uporabljamo za sajenje in presajanje vseh vrst okrasnih rastlin na grobovih. Zemlja dobro pokriva površino. Zaradi izrazito črne barve pride zelenje in cvetje bolj do izraza.

 • Sajenje v gredo: izkopljemo jamo, skoraj 3-krat večjo od koreninske grude sadike in nasujemo 5 – 6 cm zemlje. Na sredo jame položimo rastlino, zapolnimo s substratom, ga nežno pritisnemo k rastlini in zalijemo z vodo, najbolje z deževnico.
 • Sajenje v okrasne lonce: pred sajenjem pripravimo drenažo iz plasti kamenja ali proda, temu sledi plast zemlje Plantella za grobove. Rastlino postavimo v posodo, jo do vrha napolnimo z zemljo, rahlo potlačimo in stresemo, da se zemlja sesede. Zalijemo, po možnosti z deževnico.

Presajanje: Priporočamo presajanje rastlin vsako leto oziroma vselej, kadar lonček postane premajhen. Če to ni mogoče, odstranimo zgornji sloj prsti in jo nadomestimo z novim slojem Plantella Zemlje za grobove.

Dognojevanje: Plantella Zemlja za grobove vsebuje dovolj hranil za 3 do 4 tedne, nato pa priporočamo redno dognojevanje z visoko kakovostnim Plantella Specialnim gnojilom za okrasne rastline.

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI:

Izdelki Plantella za urejen grob

Morda vam bo prav tako všeč…