Plantella Zemlja za grobove

Specialna zemlja za grobove

Visokokakovostna specialna zemlja črnica, z najkakovostnejšo huminsko šoto za sajenje in presajenje vseh vrst okrasnih rastlin na grobovih.

  • žametno črna barva poudari lepoto zasaditve
  • ne pušča madežev na kamnu
  • fina struktura za preprost nanos
  • spodbuja krepko rast in bujno cvetenje rastlin

Pakiranje: 10 L, 20 L

Čas uporabe
Področje uporabe

Opis

Zemlja z najkvalitetnejšo huminsko šoto za sajenje in presajanje vseh vrst okrasnih rastlin na grobovih. Vsebuje huminsko šoto in je izrazito črne barve, ki ne pušča madežev na kamnitih delih (je bila testirana). Zemlja izboljšuje strukturo in aktivnost tal, poleg tega pa zagotavlja visoko sposobnost zadrževanja vode in preprečuje izpiranje obstoječih in dodanih hranil.

Prednosti

  • Ne pušča madežev na kamnitih delih
  • Vsebuje najkvalitetnejšo huminsko šoto, bogato s hranili in humusom. S tem so zagotovljene osnovne potrebe rastlin po hranilih
  • Poleg visoke vsebnosti organske snovi prinaša tudi vsa potrebna glavna mineralna in mikrohranila
  • Izboljšuje strukturo in aktivnost tal
  • Zagotavlja visoko sposobnost zadrževanja vode, preprečuje izpiranje obstoječih in dodanih hranil ter zmanjšuje uporabo kemičnih sredstev za varstvo rastlin
  • Poveča delež organske in mineralne snovi v tleh

Uporaba

Zemljo uporabljamo za sajenje in presajanje vseh vrst okrasnih rastlin na grobovih. Zemlja dobro pokriva površino. Zaradi izrazito črne barve pride zelenje in cvetje bolj do izraza.

Sajenje v gredo: izkopljemo jamo, skoraj 3-krat večjo od koreninske grude sadike in nasujemo 5 – 6 cm zemlje. Na sredo jame položimo rastlino, zapolnimo s substratom, ga nežno pritisnemo k rastlini in zalijemo z vodo, najbolje z deževnico.

Sajenje v okrasne lonce: pred sajenjem pripravimo drenažo iz plasti kamenja ali proda, temu sledi plast zemlje Plantella za grobove. Rastlino postavimo v posodo, jo do vrha napolnimo z zemljo, rahlo potlačimo in stresemo, da se zemlja sesede. Zalijemo, po možnosti z deževnico.

Presajanje: Priporočamo presajanje rastlin vsako leto oziroma vselej, kadar lonček postane premajhen. Če to ni mogoče, odstranimo zgornji sloj prsti in jo nadomestimo z novim slojem Plantella Zemlje za grobove.

Dognojevanje: Plantella Zemlja za grobove vsebuje dovolj hranil za 3 do 4 tedne, nato pa priporočamo redno dognojevanje z visoko kakovostnim Plantella Specialnim gnojilom za okrasne rastline.

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI:

Izdelki Plantella za urejen grob

Sorodni izdelki