Brezplačno svetovanje
Azijska listna zelenjava
Azijska listna zelenjava spada med špinačnice. Iz Azije prihaja v Evropo kup različnih rastlin, ki jih s skupnim imenom imenujejo po angleško Mesclun, Azians greens … Mešanice so pogosto sestavljene tako, da so v njih rastline z nekoliko bolj grenkim okusom, pomešane s tistimi s sladkim in kislim okusom. Veliko jih sodi v skupino kapusnic. Pri nas poznamo samo rukolo, v to skupino bi lahko uvrstili tudi vrtni portulak, gorčico in kapucinke, vendar pa v njej srečamo še veliko rastlin z zelo eksotičnimi – kitajskimi imeni, kot so pak choi, tatsoi, grun im schnee,…
Koristni nasveti za nego rastline:
Idealen dan: LIST
Priporočeno število sadik na osebo: /
Razdalja v vrsti: /
Razdalja med vrstami: /
Temperature sajenja (minimalna): /
Minimalna temperatura za rast: /
Izberite najboljšega soseda
Dobri sosedi:
Slabi sosedi: Brokoli, Brstični ohrovt, Cvetača, Kitajsko zelje, Kolerabica, Koleraba, Kreša, Ohrovt, Repa, Redkvica, Zelje
Priporočena zelišča in cvetje za mešani posevek: Kamilica, Ognjič
Primerne cvetlice, zelišča: /
Priprava tal in sajenje azijske listne zelenjave
Vzgoja iz semena. Je zelo preprosta za vzgojo!
Primeren čas za sajenje:
Priporočeni izdelki za pripravo tal in sajenje
Nega azijske listne zelenjave
Zelo mlado porežemo in uporabimo. Zanimiva je tudi za vzgojo v lončnih vrtovih, saj ne potrebuje veliko zemlje in prostora, pridelamo jo hitro in preprosto. Temeljno gnojenje in dognojevanje z Bio Plantella Nutrivit Univerzal. Na primorskem liste jeseni porežemo. Rastline zaščitimo pred mrazom tako, da liste zvijemo skupaj, ovijemo s smrečjem in agrokopreno. Pomembno je, da so pred zimo zavarovane predvsem korenine.
Izdelki za nego in dognojevanje
Najpogostejše težave azijske listne zelenjave
/
Najpogostejši škodljivci
/
Najpogostejše bolezni
/
Izdelki za varstvo
OPIS SPRAVILA
Sprotno pobiranje mladih listov. Sproti režemo.
Kdaj in kako pobiramo:
Uporabna vrednost
Iz nje delamo zanimive mešanice svežih in kuhanih solat, kuhamo jo kot špinačo ali špinačno prilogo, uporabimo za pripravo lazanj ali zelenjavnih polpetov.
Zdravilni učinki
Je bogata z vitamini in minerali.
DELI S SVOJIMI PRIJATELJI: