1, 2, 3 Plantellin recept za domači ajvar

Paprika in jajčevci se enostavno gojijo v domačem vrtu ali na vrtu na prostem ter nudijo bogat in poln okus, ki je ključen za pripravo okusnega ajvarja. Svojim pridelkom lahko sledimo od začetka do konca, saj jih gojimo, negujemo in spremljamo, kako rastejo in zorijo. Ko je čas za pripravo ajvarja, sveže pridelane paprike in jajčevce uporabimo, da ustvarimo gosto, aromatično in bogato omako, ki bo popestrila naše jedi skozi vse leto.

Sestavine za domači ajvar iz bio paprike in jajčevcev

• 3 kg rdeče paprike
• 1 kg jajčevcev
• 8 strokov česna
• 3 jedilne žlice sladkorja
• 3 jedilne žlice soli
• 8 dl jabolčnega kisa
• 1 l vode
• 2 dl sončničnega olja
• 2 jedilni žlici gorčice

1. Papriko in jajčevce očistimo in jih narežemo na srednje velike kose. Stroke česna olupimo in prerežemo na polovice. V večjem loncu zavremo vodo, jabolčni kis, sladkor in sol in vanj stresemo zelenjavo. Pokrijemo s pokrovom in kuhamo približno 5 minut, dokler se ne omehča. Zelenjavo precedimo, nato pa jo s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes – ajvar.

2. Ajvar na zmernem ognju kuhamo 45 minut in ga pri tem neprestano mešamo. Dodamo olje, previdno zmešamo s kuhalnico, kuhamo še nadaljnjih 5 minut, nato pa vmešamo gorčico. Vse skupaj skuhamo še kakšno minuto dlje.

3. Ajvar preko cedila nadevamo v prej pripravljene, sterilizirane kozarce, pri doziranju pa si pomagamo z zajemalko. Kozarce tesno zapremo in jih postavimo v pečico, segreto na 100 °C. Po 5 minutah pečico ugasnemo, kozarce ajvarja pa pustimo v ugasnjeni pečici čez noč, da se počasi ohladijo.


Izdelki Plantella so rezultat dolgoletnega znanja, preverjenih raziskav in tehnoloških inovacij priznanega slovenskega proizvajalca Unichem. Ker smo na njih izjemno ponosni, smo jih označili s posebnim pečatom Testirana učinkovitost.

Začnite danes in se prepustite čaru vzgoje lastnih pridelkov. S Plantello in našimi 1, 2, 3 recepti boste lahko v celoti uživali v svežini in okusu domačega vrta.

Uporabniki vzgajajo svoje pridelke …

S Plantello uspeva cel vrt!

Naši pridelki čudovito rastejo s pomočjo Plantellinih izdelkov.

KATJA POPOVIČ
Priporoča: izdelki Bio Plantella za plodovke

Pridelek je bogat in zdrav, mi pa veseli.

S plodovi našega vrta se prehranjuje šestčlanska družina in odkar uporabljamo Plantello, lahko s presežkom razveselimo tudi prijatelje.

NATAŠA SVENŠEK, Podlehnik
Priporoča: izdelki Plantella za vrt