Brezplačno svetovanje
1,2,3 Plantellin recept za Toskansko pomarolo
Pomarola je priljubljena toskanska jed, ki izkorišča bogastvo svežih in sončnih paradižnikov, ki so značilni za to regijo Italije. Za pripravo te preproste, a okusne omake, boste hvaležni tudi v zimskem času, saj omako lahko tudi hranimo. Ta klasična toskanska jed je preprosta, a nadvse okusna ter odraža avtentičen okus italijanske kulinarike.
Avtorica recepta: Vida Radivojević
Sestavine za Toskansko pomarolo
• 5 kg paradižnika
• 5 srednje velikih korenčkov
• 5 kosov listnate zelene
• 3 – 5 kosov srednje velike vijolične čebule
• 3 – 5 strokov česna
• 3 jedilne žlice oljčnega olja
• veliko bazilike
• sol
1. Paradižnik, korenje in zeleno dobro operemo in zrežemo na drobne kocke. Ločeno operemo in sesekljamo tudi baziliko.
2. V lonec damo domače oljčno olje in ga rahlo segrejemo. Vanj stresemo narezano zelenjavo in pustimo, da se kuha. V začetni fazi posode ne pokrivamo. Po dobri uri dušenja dodamo sol in drobno narezano baziliko. Da se okusi dobro prepojimo, kuhamo še 15 minut, nato omako prelijemo v pekač ali ognjevarno posodo.
3. Pečico ogrejemo na 180 °C in vanjo položimo pekač z omako. Pečemo toliko časa, dokler omaka ne dobi želene gostote. Kozarčke za hrambo umijemo, steriliziramo in vanjo vlijemo še vročo omako. Dobro zatesnimo in pokrijemo z odejo, dokler se kozarci ne shladijo.



Za vzgojo domače bio zelenjave za pomarolo je ga. Vida uporabila preizkušene izdelke Bio Plantella

Izdelki Plantella so rezultat dolgoletnega znanja, preverjenih raziskav in tehnoloških inovacij priznanega slovenskega proizvajalca Unichem. Ker smo na njih izjemno ponosni, smo jih označili s posebnim pečatom Testirana učinkovitost.
Začnite danes in se prepustite čaru vzgoje lastnih pridelkov. S Plantello in našimi 1, 2, 3 recepti boste lahko v celoti uživali v svežini in okusu domačega vrta.