Balkon in terasa

Vrtnarjenje nam nudi užitek, rekreacijo in sprostitev doma, a hkrati v naravi. Omogoča nam uživanje v lepo urejenem vrtu, ali pa vzgojiti domače sadje in zelenjavo, ob tem pa nas spodbuja k varovanju planeta. Vrtnarite z nami.

Prezimovanje pelargonij in drugih balkonskih rož

Balkonske rastline in posodovke izvirajo iz različno toplih krajev. Primerna temperatura, vlaga in svetloba so odločilni dejavniki za zdravje in vitalnost rastlin med prezimovanjem, pomembna pa je seveda tudi naša oskrba. Velikokrat pa se zaradi neprimernih razmer pojavijo tudi bolezni, škodljivci ali fiziološke težave.
Preberi več

Ali pravilno negujete balkonske rastline?

Pelargonije, surfinije, milijon zvončki in druge balkonske rastline, porabijo za svojo rast in cvetenje veliko hranil. Od naše oskrbe je odvisno, ali bodo s svojim razkošnim cvetenjem paša za oči ali pa samo bleda senca same sebe.
Preberi več

Balkonske rastline za sonce

Večina rastlin ljubi sonce. Brez nadaljnjega lahko postavimo ljubiteljice sonca v kotičke, kamor sončni žarki ne prodrejo, a bodo tam manj cvetele. Poglejte nekaj izbranih kombinacij.
Preberi več

Vrt na balkonu ali terasi

Vedno več je takih, ki si na svojem balkonu ali terasi želijo zasaditi zelenjavo in zelišča, celo sadna drevesca, a ne vedo, kako začeti in kaj kombinirati skupaj. Nekaj idej za zasaditev bo gotovo olajšalo delo.
Preberi več

Najlepše balkonske zasaditve

V brezplačnem vodiču ČUDOVITE BALKONSKE ZASADITVE boste našli praktične napotke o izbiri rastlin, njihovem kombiniranju in ključnih pripomočkih ter izdelkih, s katerimi lahko balkon ali teraso spremenite v najljubši prostor svojega stanovanja za vse poletje.
Preberi več

Kaj kupimo, če kupimo poceni substrat?

Ponudba raznovrstnih zemelj za sajenje in presajanje rastlin je vsako leto bolj pestra, cenovni razpon za posamezen tip substrata pa velik. Kljub temu da na začetku ni videti bistvenih razlik med dražjimi in cenejšimi zemljami, pa se napačen izbor pokaže kasneje, ko se pojavlja vse več težav z rastlinami.
Preberi več

Webinar: Najlepše balkonske zasaditve

Če želimo biti s svojimi balkonskimi zasaditvami zadovoljni vse do pozne jeseni, se moramo primerno pripraviti. Da bi vam to olajšali, je strokovnjakinja Loreta Vlahović pripravila zelo praktično spletno predavanje o balkonskih zasaditvah: cvetočih, zelenih, zeliščnih ali zelenjavnih .
Preberi več