Jagodičevje

Vrtnarjenje nam nudi užitek, rekreacijo in sprostitev doma, a hkrati v naravi. Omogoča nam uživanje v lepo urejenem vrtu, ali pa vzgojiti domače sadje in zelenjavo, ob tem pa nas spodbuja k varovanju planeta. Vrtnarite z nami.

Vzgojite svoje jagodičevje

Mnoge družine so se v zadnjem času odločile, da na vrtu, terasi ali balkonu pridelajo vsaj nekaj domačega sadja. Glede na to, da drevesaste sadne vrste potrebujejo več prostora za rast, nam odlično rešitev nudi jagodičevje. To namreč uspeva tudi na relativno majhnem prostoru.
Preberi več

10 najpogostejših napak pri sajenju sadnega drevja

Zagotovo smo si enakega mnenja, da je sadje z domačega drevesa najokusnejše. Razlogov za to je več. A če tega ne poskusimo, ne moremo vedeti, saj je to izjemen občutek, da ne omenjam višje kakovosti. Verjetno poznate tisto modrost, da je treba v življenju napisati vsaj eno knjigo, poskrbeti za potomca in posaditi vsaj eno lastno sadno drevo. Pa ga znate pravilno izbrati in posaditi?
Preberi več

Zaščitimo vrt pred mrazom

Temperature se naglo nižajo in kmalu nas bo presenetil tudi sneg. Na vrtu je še kar nekaj zelenjave, pa tudi sadno drevje bo ostalo zunaj, izpostavljeno vremenskim neprilikam. A lahko jim pomagamo čim bolje prezimiti, ker bodo tako v boljši kondiciji za prihodnjo sezono.
Preberi več

Jesenska priprava vrta

Osnova vsakega pridelovanja rastlin so vedno rodovitna in živa tla. Brez kakovostnih tal nam tudi odlična semena, sadike, zalivanje, škropljenje in kakršnikoli drugi dobri ukrepi na vrtu ne pomagajo. Jeseni je čas, da tla pripravimo za pomladansko obdelavo.
Preberi več

Domače jagodičevje: naj bo jagod, borovnic in malin dovolj za vse

Jagodičevje je pri nas vse bolj priljubljeno, saj je zelo okusno in osvežujoče, hkrati pa so okusni drobni sadeži, kot so jagode, borovnice ali maline pravi vitaminski zaklad. Vsebujejo veliko antioksidantov, zato ne smejo manjkati v nobenem vrtu. Jagodičnjak je lahko del sadovnjaka, če imamo prostora dovolj, čudovito pa se obnese tudi v kombinaciji z okrasnimi rastlinami, saj tako v različnih letnih časih pričara posebno lepoto vrta.
Preberi več

Povečajte pridelek z najboljšim BIO gnojilom

Podnebje se spreminja, a ne na bolje. Dolgotrajna, obilna deževna obdobja se izmenjujejo s sušo in hudo vročino. Poleg vremena pa naredijo svoje še bolezni in škodljivci. Za ohranjanje zdravih rastlin samo gnojenje ni več dovolj, rastline potrebujejo več.
Preberi več

Kaj kupimo, če kupimo poceni substrat?

Ponudba raznovrstnih zemelj za sajenje in presajanje rastlin je vsako leto bolj pestra, cenovni razpon za posamezen tip substrata pa velik. Kljub temu da na začetku ni videti bistvenih razlik med dražjimi in cenejšimi zemljami, pa se napačen izbor pokaže kasneje, ko se pojavlja vse več težav z rastlinami.
Preberi več

Zakaj je pomembno organsko gnojenje?

V brezplačnem vodiču ZAKAJ JE POMEMBNO ORGANSKO GNOJENJE? strokovnjaki na enem mestu izpostavljajo vse pomembne vidike organskega gnojenja. V branje ga priporočamo vsem, ki želite izvedeti vse od a do ž o organskem gnojenju in se želite pred nakupom dobro informirati.
Preberi več

Kako lahko izboljšamo tla

Vsi hočemo imeti rahla tla, bogata s humusum, v katerih raste in bogato obrodi prav vse kar posadimo. A ko pogledamo našo vrtno zemljo, vidimo da je lahko, peščena ali težka, glinena in zbita in čisto vse ne uspeva najbolje. A z nekaj truda jo lahko izboljšamo in pridelamo več.
Preberi več