Sadno drevje

Vrtnarjenje nam nudi užitek, rekreacijo in sprostitev doma, a hkrati v naravi. Omogoča nam uživanje v lepo urejenem vrtu, ali pa vzgojiti domače sadje in zelenjavo, ob tem pa nas spodbuja k varovanju planeta. Vrtnarite z nami.

Vzgojite svoje češnje brez črvov

Tako zelo se veselimo slastnih plodov, a ko ugriznemo v češnjo in dobimo še mesni dodatek, nas veselje mine. Pomembno je pravočasno ukrepati in zajeziti škodljivce v sadovnjaku. Kljub temu, da je pot do bogatega in kakovostnega pridelka lahko zahtevna, je vsaka češnja vredna truda. Ker cene češenj na trgu vztrajno naraščajo, je lastna pridelava še toliko bolj smiselna in nagrajujoča.
Preberi večVzgojite svoje češnje brez črvov

5 pravil za sajenje sadnega drevja

Zagotovo smo si enakega mnenja, da je sadje z domačega drevesa najokusnejše. Razlogov za to je več. A če tega ne poskusimo, ne moremo vedeti, saj je to izjemen občutek, da ne omenjam višje kakovosti. Verjetno poznate tisto modrost, da je treba v življenju napisati vsaj eno knjigo, poskrbeti za potomca in posaditi vsaj eno lastno sadno drevo. Pa ga znate pravilno izbrati in posaditi?
Preberi več5 pravil za sajenje sadnega drevja

Zaščitimo vrt pred mrazom

Temperature se naglo nižajo in kmalu nas bo presenetil tudi sneg. Na vrtu je še kar nekaj zelenjave, pa tudi sadno drevje bo ostalo zunaj, izpostavljeno vremenskim neprilikam. A lahko jim pomagamo čim bolje prezimiti, ker bodo tako v boljši kondiciji za prihodnjo sezono.
Preberi večZaščitimo vrt pred mrazom

Posadimo sadno drevo

Najboljši čas za sajenje sadnega drevja je jesen. Pomembno je izbrati dobro sadiko in slediti pravilnim smernicam sajenja, da rastlini zagotovimo dober štart in pravilen razvoj. Razvoj sadik je namreč v veliki meri odvisen od kakovosti tal, v katerih raste: samo v dobro pripravljeni zemlji, bogati s humusom in hranili, lahko sadika razvije zdrave korenine in zraste v zdravo rastlino.
Preberi večPosadimo sadno drevo