Trata in okrasni vrt

Vrtnarjenje nam nudi užitek, rekreacijo in sprostitev doma, a hkrati v naravi. Omogoča nam uživanje v lepo urejenem vrtu, ali pa vzgojiti domače sadje in zelenjavo, ob tem pa nas spodbuja k varovanju planeta. Vrtnarite z nami.

Zaščitimo vrt pred mrazom

Temperature se naglo nižajo in kmalu nas bo presenetil tudi sneg. Na vrtu je še kar nekaj zelenjave, pa tudi sadno drevje bo ostalo zunaj, izpostavljeno vremenskim neprilikam. A lahko jim pomagamo čim bolje prezimiti, ker bodo tako v boljši kondiciji za prihodnjo sezono.
Preberi več

Trava v poletni vročini – kako jo oživiti?

Visoke temperature z daljšimi obdobji suše in le redkimi prekinitvami s padavinami močno oslabijo trato. Če travo vsaj občasno zalijemo in dognojimo, bo bolje preživela poletje in nas nagrajevala s svojo mehkobo. Preverite 5 nasvetov strokovnjakov za sanjsko trato!
Preberi več

Zelenjava med okrasnim cvetjem

Kombiniranje zelenjave in okrasnega cvetja ni nekaj novega. Že v tradicionalnih kmečkih vrtovih so naše babice v zelenjavni vrt sadile cvetlice. V zadnjih letih ta način sajenja spet obujamo.
Preberi več

Ekološko varstvo vrtnic

Kljub izpostavljenosti različnim boleznim vrtnice lahko z ustrezno oskrbo tudi z ekološkimi izdelki ostanejo zdrave in bujne. Pomemben je začetek varovanja rastlin takoj ob olistanju in tedensko ponavljanje.
Preberi več

Živa meja: sajenje, nega in gnojenje

Okoli hiše imamo za mejo številne rastline, med katerimi so tako listopadne kot zimzelene rastline. Da vzdržujemo to naravno pregrado lepo, je potrebno skrbeti zanjo tako z rednim gnojenjem kot pravilno rezjo.
Preberi več