Zelenjavni vrt

Vrtnarjenje nam nudi užitek, rekreacijo in sprostitev doma, a hkrati v naravi. Omogoča nam uživanje v lepo urejenem vrtu, ali pa vzgojiti domače sadje in zelenjavo, ob tem pa nas spodbuja k varovanju planeta. Vrtnarite z nami.

Morske alge – dokazana učinkovitost ob vremenskih nihanjih

Vrtnarji vedo, da brez pravilne oskrbe s hranili ne morejo pričakovati obilnega pridelka. V času, ko se soočamo s klimatskimi spremembami, kot so spomladanske pozebe ali pa poletne toče, poplave ali suša, ter po drugi strani z visokimi cenami kupljene hrane dvomljivega izvora, je domači vrt dragocen vir zdrave hrane. Pri tem imajo ključno vlogo biostimulanti iz morskih alg.
Preberi večMorske alge – dokazana učinkovitost ob vremenskih nihanjih

Kako izbrati pravo količino zemlje?

Pri vzgajanju rastlin v loncih je ključnega pomena izbira pravilnega obsega zemlje, saj ima le-ta pomemben vpliv na rast, razvoj in vitalnost vaših rastlin. Različne embalaže z zemljo, ki so dostopne na trgu, včasih lahko povzročijo zmedo. Vendar s pravimi smernicami in praktičnimi nasveti lahko zagotovite optimalne pogoje za uspešno gojenje vaših rastlin.
Preberi večKako izbrati pravo količino zemlje?

Kako preverimo kalivost semen

Gojenje vrtnin iz lastnih semen prinaša številne prednosti, saj nam omogoča ohranjanje priljubljenih sort, ki jih morda ni enostavno dobiti na trgu, obenem pa tudi prihranimo nekaj financ, ki bi jih sicer namenili za nakup semen. Poleg tega pa vzgoja lastnih rastlin omogoča boljšo prilagoditev vrtnin na lokalne klimatske razmere.
Preberi večKako preverimo kalivost semen