if (ICL_LANGUAGE_CODE=='hr') { };
Search
Generic filters

Več PLANTELLINIH vrtnarskih nasvetov?

Naročite jih v svoj e-nabiralnik

Bolhači

Bolhač ogroža rastline vse od aprila pa do septembra. Najpogosteje ogroža črno redkev, kitajsko zelje, kolerabo, krešo, rukolo, hren, ohrovt, redkvice, zelje in listnati ohrovt.

Prepoznamo ga tako, da na listih rastlin opazimo drobne luknjice. Majhen, črn, 2 milimetrski hrošček sesa liste, ko se vrtnini približamo, odskoči.


Kako ukrepamo proti bolhačem?


Bolhačem ne ustreza vlaga, zato tla redno vlažimo in jih zastiramo z zastirkami. Za zastirko lahko uporabite bezgove liste, ki mu smrdijo. Pomaga tudi prekrivanje z belo vrtno tkanino, škropljenje z metinim čajem, mešan posevek s solato in špinačo. Dvakrat na teden lahko škropimo tudi s pripravki iz pelina in vratiča.

Če je napad velik, pa moramo ukrepati z registriranimi izdelki. Odlično sredstvo je Vivera Karate Zeon 5CS, ki deluje hitro, na širok spekter škodljivcev in je varen za ljudi in okolje. Za nakup sredstva pa potrebujemo izkaznico za opravljen izpit FFS. Pripravek je na voljo v specializiranih trgovinah.
Opozorilo: Fitofarmacevtsko sredstvo uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite etiketo in informacije o sredstvu.
DELI TA ČLANEK S SVOJIM PRIJATELJEM:

Več življenja vašim rastlinam

Plantella vam pomaga skbeti za vaše rastline z več kot 150 različnimi visoko kakovostnimi izdelki.
Vsi so rezultat dolgoletnega znanja, preverjenih raziskav in tehnoloških inovacij, njihova učinkovitost pa je potrjena v strokovnih laboratorijih.
Mi smo preizkusili na svojih, vi pa se prepričajte na vaših vrtovih.

PLANTELLA ponuja visoko kakovostne in preverjeno učinkovite izdelke za čudovit, zdrav in bujen vrt, ki ljubiteljem vrtnarjenja olajšajo delo in povečajo uspeh, tako pa omogočajo več užitka v vrtu.

Odkrij več

BIO PLANTELLA ponuja visoko kakovostne in preverjeno učinkovite izdelke za EKOLOŠKO VRTNARJENJE, ki ozavščenim vrtnarjem omogočajo obilen zdrav, domač pridelek in hkrati skrb za okolje.

Odkrij več

Več PLANTELLINIH vrtnarskih nasvetov?

Naročite jih v svoj e-nabiralnik

Spremljajte praktične nasvete za svoj vrt.
Pridobite nove ideje za vrtnarjenje.
Preverite ponudbo naših izdelkov.