if (ICL_LANGUAGE_CODE=='hr') { };
Search
Generic filters

Več PLANTELLINIH vrtnarskih nasvetov?

Naročite jih v svoj e-nabiralnik

Čebulna plesen

Peronospora destructor

Čebulno plesen povzroča gliva Peronospora destructor. Ustreza ji toplo in vlažno vreme.

Prvi simptomi bolezni je pojav rdečkasto sive žametne rasti na listih. Okuženi listi kmalu porumenijopovesijo in odmrejo.


Kako ukrepamo pri čebulni plesni?


Preventivno varstvo opravimo s pripravkom na osnovi njivske preslice Bio Plantella Natur. Silicijeva kislina, ki jo ta naravni fungicid vsebuje utrjuje celične stene rastlin in tako prepreči napad glive. Fungicidno oblogo redno tedensko obnavljamo do konca rastne dobe.

Pridelek lahko po tretiranju uživamo, saj nima karence. Preventivno škropljenje opravimo z bakrovim sredstvom Bio Plantella Baker.

V primeru, da je bolezen že prisotna oz. v času največje rasti to je maj, junij pa bolezen preprečimo z uporabo fungicida Vivera Ridomil Gold MZ Pepite.

Opozorilo: Fitofarmacevtsko sredstvo uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite etiketo in informacije o sredstvu.

DELI TA ČLANEK S SVOJIM PRIJATELJEM:

Več življenja vašim rastlinam

Plantella vam pomaga skbeti za vaše rastline z več kot 150 različnimi visoko kakovostnimi izdelki.
Vsi so rezultat dolgoletnega znanja, preverjenih raziskav in tehnoloških inovacij, njihova učinkovitost pa je potrjena v strokovnih laboratorijih.
Mi smo preizkusili na svojih, vi pa se prepričajte na vaših vrtovih.

PLANTELLA ponuja visoko kakovostne in preverjeno učinkovite izdelke za čudovit, zdrav in bujen vrt, ki ljubiteljem vrtnarjenja olajšajo delo in povečajo uspeh, tako pa omogočajo več užitka v vrtu.

Odkrij več

BIO PLANTELLA ponuja visoko kakovostne in preverjeno učinkovite izdelke za EKOLOŠKO VRTNARJENJE, ki ozavščenim vrtnarjem omogočajo obilen zdrav, domač pridelek in hkrati skrb za okolje.

Odkrij več

Več PLANTELLINIH vrtnarskih nasvetov?

Naročite jih v svoj e-nabiralnik

Spremljajte praktične nasvete za svoj vrt.
Pridobite nove ideje za vrtnarjenje.
Preverite ponudbo naših izdelkov.