Fižolova vdrta pegavost

Najnevarnejša bolezen fižola. Če je okužba prisotna že na semenu, rastline ne vzklijejo. Kasnejša okužba pa vodi v slabši, iznakažen pridelek.

Prepoznamo jo po pegah, ki se pojavijo na steblu in listih. Na strokih pa so opazne rjave, rdeče obrobljene vdrte pege. Na listih nizkega fižola se lahko bolezen pojavlja od junija do septembra.

Kako ukrepamo proti fižolovi vdrti pegavosti?

Pred setvijo se prepričajmo, da so semena zdrava. Manj težav z boleznijo bomo imeli, če bomo upoštevali pravila kolobarjenja.

V času rasti je zelo nujno tudi redno preventivno škropljenje z naravnim varovalnim sredstvom iz njivske preslice Bio Plantella Natur. Skrbno izbrana njivska preslica v izdelku je namreč izjemno bogata s silicijem, kalcijem in kobaltom ter vitaminom E. Silicijeva kislina utrjuje celične stene rastlin, ki tako postanejo odpornejše, žveplove spojine pa rastlino krepijo. Tako okrepljena rastlina je naravno odporna na bolezni.

Opozorilo: Fitofarmacevtsko sredstvo uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite etiketo in informacije o sredstvu.

Izdelki, ki vam rešijo težavo:

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI: