Ali pravilno gnojimo? – Plantellino spletno predavanje

Gnojenje je eno osnovnih opravil vrtnarjenja in če želimo uspeti pri vzgoji rastlin je potrebno izbrati primerna gnojila, ki so s hranili prilagojena potrebam naših rastlin, pa naj bodo te okrasne ali užitne, v loncu ali v tleh.

Ravno tako pomembno pa je rastlinam zagotoviti pravi mero hranil, saj rastlinam škodujemo tako s premalo kot tudi s preobilnim gnojenjem.

Plantellin strokovnjak Vanes Husić je v predavanje strnil praktične napotke o izbiri pravega gnojila, načinu in količini, ki bo prinesla najboljše rezultate, pa tudi o posledicah nepravilnega gnojenja in kako jih najlažje prepoznamo in rešimo.

KAJ boste lahko izvedeli v brezplačnem spletnem predavanju:

  • Zakaj je pomembno temeljno gnojenje?
  • Kako pravilno dognojujemo?
  • Zakaj pretirano gnojenje ni dobro?
  • Kako pogosto je potrebno dognojevati?
  • Kakšne so potrebe rastlin po hranilih?
  • Kaj je foliarno gnojenje in kdaj je potrebno gnojiti preko listov?
  • In še mnogo drugih uporabnih nasvetov, da bodo vaše rastline dobro rasle.


Vrtnarite z nami, saj je s Plantello preprosto kot 1, 2, 3 

Plantellina spletna predavanja smo pripravili, da bi z vami podelili svoje večletno znanje in izkušnje, pridobljeno pri nas in v tujini. Upamo, da vam bo koristilo. 

Plantellin strokovnjak Vanes Husić

Predavatelj Vanes Husić, univ. dipl. inž. agr., je predan vrtnar, ki skrbi za domač vrt in sadovnjak. Svoje znanje in praktične izkušnje deli v številnih člankih, televizijskih in radijskih oddajah ter na predavanjih in delavnicah. 

V svojem predavanju vam želi na enostaven način pomagati pri skrbi za vaše najljubše rastline s pravilno izbranim in skrbno odmerjenim gnojilom. Če boste glede gnojenja upoštevali teh nekaj preprostih osnovnih pravil, lahko pričakujete dober pridelek. Poleg tega bodo vaše rastline odpornejše proti boleznim in škodljivcem.

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI: