Priprava zemlje in sajenje

Pravilen izbor in namestitev sobnih rož v stanovanju

Sobne rastline so pozimi v notranjih prostorih izpostavljene precej slabim razmeram. Zrak je večinoma presuh, v prostorih je velikokrat pretoplo. Kadar zračimo, pa jih doseže hladen zrak, ki predstavlja stres. Zato je še posebej pomembno, da rastlinam zagotovimo ustrezen prostor, lego in nego.
Preberi več

Asimina (indijska banana) v družinskem vrtu

Asimina ali indijanska banana je atraktivna sadna vrsta, ki je zadnja leta zelo zaželena na naših vrtovih. Je zelo prilagodljiva, zdrava in nezahtevna za vzgojo iz sadike, sadeži asimine pa imajo kar 3x več C-vitamina od jabolka. Upoštevajte nasvete strokovnjakov za vzgojo. Uspeh ne bo izostal!
Preberi več

Posadimo sadno drevo

Najboljši čas za sajenje sadnega drevja je jesen. Pomembno je izbrati dobro sadiko in slediti pravilnim smernicam sajenja, da rastlini zagotovimo dober štart in pravilen razvoj. Razvoj sadik je namreč v veliki meri odvisen od kakovosti tal, v katerih raste: samo v dobro pripravljeni zemlji, bogati s humusom in hranili, lahko sadika razvije zdrave korenine in zraste v zdravo rastlino.
Preberi več

Jesenska priprava vrta

Osnova vsakega pridelovanja rastlin so vedno rodovitna in živa tla. Brez kakovostnih tal nam tudi odlična semena, sadike, zalivanje, škropljenje in kakršnikoli drugi dobri ukrepi na vrtu ne pomagajo. Jeseni je čas, da tla pripravimo za pomladansko obdelavo.
Preberi več

Česen je najbolje saditi jeseni

Jeseni posajen česen bo praviloma večji, ostrejšega okusa in lažje se bo lupil od tistega, ki ga posadimo zgodaj spomladi. Ker ni toplotno zahteven, ga sadimo jeseni, dokler ne zmrzuje. Preverite, kako...
Preberi več

Domače jagodičevje: naj bo jagod, borovnic in malin dovolj za vse

Jagodičevje je pri nas vse bolj priljubljeno, saj je zelo okusno in osvežujoče, hkrati pa so okusni drobni sadeži, kot so jagode, borovnice ali maline pravi vitaminski zaklad. Vsebujejo veliko antioksidantov, zato ne smejo manjkati v nobenem vrtu. Jagodičnjak je lahko del sadovnjaka, če imamo prostora dovolj, čudovito pa se obnese tudi v kombinaciji z okrasnimi rastlinami, saj tako v različnih letnih časih pričara posebno lepoto vrta.
Preberi več

Paradižnik: enostavna in učinkovita vzgoja

Danes je paradižnik najbolj razširjena vrtnina na svetu. Pestrost oblik plodov in barvnih odtenkov paradižnika je navdušujoča! Da o okusu in uporabnosti sploh ne govorimo. Zato sejmo in sadimo dosti različnih paradižnikov v svoj vrt, v dvignjeno gredo ali v velika korita na terasah in balkonih.
Preberi več

Več PLANTELLINIH vrtnarskih nasvetov?

Naročite jih v svoj e-nabiralnik