Neugodne vremenske razmere vplivajo na naš pridelek

V poletnem času so različne vrtne kulture v občutljivejši fazi rasti, zato jih neugodne vremenske razmere zelo prizadenejo. Hitra nihanja temperatur, toča, suša ali močan veter, izčrpavajo rastline. Kljub temu pa lahko pridelamo slasten in zdrav pridelek.
Preberi več

Imate težave s paradižnikom?

Paradižnik pred obiranjem zelo rade ogrožajo bolezni, pojavijo se tudi motnje zaradi pomanjkanja kalcija. Ob pravočasnem in pravilnem ukrepanju bo pridelek zagotovljen. Če ne ukrepamo in odpravimo težave s paradižnikom, ki nas pesti, se nam lahko zgodi, da bomo ob pridelek.
Preberi več

Sobne rastline med dopustom

Sobne rastline potrebujejo redno oskrbo, zato se pred dopustom vedno sprašujemo, kdo bo namesto nas skrbel zanje. Če imamo dobre sosede ali sorodnike, ki znajo delati z rastlinami, to navadno ni problem. Kaj pa, če imamo slabe izkušnje ali pa nimamo nikogar, na kogar se lahko obrnemo? Preverite nekaj rešitev.
Preberi več

Paradižnik: enostavna in učinkovita vzgoja

Danes je paradižnik najbolj razširjena vrtnina na svetu. Pestrost oblik plodov in barvnih odtenkov paradižnika je navdušujoča! Da o okusu in uporabnosti sploh ne govorimo. Zato sejmo in sadimo dosti različnih paradižnikov v svoj vrt, v dvignjeno gredo ali v velika korita na terasah in balkonih.
Preberi več

Pravi čas za prvo škropljenje sadnega drevja in jagodičevja

Dandanes najdemo po vrtovih široko paleto sadnih rastlin. Raznolikost sadnih vrst nas čez leto razveseljuje s svojo rastno obliko, lepimi cvetovi in okusnimi plodovi. Če želimo dober pridelek pa je potrebno ujeti pravi čas za škropljenje, ki bo bistveno zmanjšalo težave z škodljivci in boleznimi v domačem sadovnjaku.
Preberi več

Več PLANTELLINIH vrtnarskih nasvetov?

Naročite jih v svoj e-nabiralnik