10 nasvetov za večji pridelek

Spomladi smo s polno vnemo prekopali naš vrtiček, ga pognojili, posejali semena in zasadili mlade rastline. Pri vrtnarjenju ni le pomembno, kaj smo že naredili, ampak tudi, kaj lahko še storimo, da izkoristimo potencial našega vrta v celoti. Zato se sprašujemo: Kako lahko izboljšamo svoj pridelek, tako da bo čim večji, kakovosten in zdrav?
Preberi več

Tudi na vrtu se zavarujte pred klopi

Klopi se skrivajo v grmovju, visoki travi in ​​listju, vendar pa se mnogi od nas ne zavedamo, da nas lahko ogrožajo tudi na našem zelenjavnem vrtu. Zato je izjemno pomembno, da pomislimo na svojo zaščito in sprejmemo temu primerne ter ustrezne ukrepe.
Preberi več

Tako se na vrtu zaščitimo pred komarji

Toplejše temperature v vrt prikličejo vrtičkarje. V kombinaciji z vlago in dežjem pa tudi komarje. Poleg tega, da se moramo za delo primerno opremiti z orodjem, sadikami, semeni, zemljo in različnimi gnojili, pa ne smemo pozabiti na svojo varnost in udobje. Poskrbite za svoje zdravje, zato naj bo zaščita pred komarji na prvem mestu.
Preberi več

Vpliv dežja na vaše rastline – preprečite gnitje korenin

Vpliv dežja na vaše rastline je neizogiben del vrtnarskega izziva, še posebej v obdobjih, ko deževje postane obilnejše. Čeprav je voda ključna za rast in razvoj rastlin, prekomerna izpostavljenost vodi in njeno zastajanje lahko privedeta do gnitja korenin, kar lahko negativno vpliva na zdravje in produktivnost vašega vrta.
Preberi več

Vzgoji svoje vino: od pomladi do trgatve

V zgodnji pomladi trta takoj po rezi iz očes začne odganjati mladike, za njimi pa še zalistnike. Kaj storiti z njimi? Katere ukrepe je potrebno upoštevati od zgodnje pomladi pa vse do jeseni, da je pridelava grozdja kakovostnejša, letina pa uspešnejša?
Preberi več

Kako do naravno bleščečih listov zelenih sobnih rastlin?

Če želimo, da imajo naše lončnice lepe in zdrave liste, priporoča, da liste rastlin temeljito očistimo, da ne bodo prašne, nato pa jih z razdalje 20 centimetrov temeljito poškropimo z naravnim Bio Plantella Balzamom za liste, ki rastlinam vrača naraven sijaj in lesk, zlasti pa ne maši listnih por.
Preberi več

Neugodne vremenske razmere vplivajo na naš pridelek

V poletnem času so različne vrtne kulture v občutljivejši fazi rasti, zato jih neugodne vremenske razmere zelo prizadenejo. Hitra nihanja temperatur, toča, suša ali močan veter, izčrpavajo rastline. Kljub temu pa lahko pridelamo slasten in zdrav pridelek.
Preberi več

Imate težave s paradižnikom?

Paradižnik pred obiranjem zelo rade ogrožajo bolezni, pojavijo se tudi motnje zaradi pomanjkanja kalcija. Ob pravočasnem in pravilnem ukrepanju bo pridelek zagotovljen. Če ne ukrepamo in odpravimo težave s paradižnikom, ki nas pesti, se nam lahko zgodi, da bomo ob pridelek.
Preberi več

Sobne rastline med dopustom

Sobne rastline potrebujejo redno oskrbo, zato se pred dopustom vedno sprašujemo, kdo bo namesto nas skrbel zanje. Če imamo dobre sosede ali sorodnike, ki znajo delati z rastlinami, to navadno ni problem. Kaj pa, če imamo slabe izkušnje ali pa nimamo nikogar, na kogar se lahko obrnemo? Preverite nekaj rešitev.
Preberi več

Več PLANTELLINIH vrtnarskih nasvetov?

Naročite jih v svoj e-nabiralnik