Sobne rože za čistejši zrak

Rastline imajo izjemno koristen vpliv na kakovost zraka v našem domu, saj zmanjšujejo koncentracijo škodljivih plinov in kemičnih snovi, ki se sproščajo iz praškov, čistil, topil in drugih materialov v domačem okolju. Že ena sama, dobro vzgojena rastlina, prečisti zrak v prostoru velikem približno devet kvadratnih metrov.
Preberi večSobne rože za čistejši zrak

Uspešni v boju s škodljivci in boleznimi

Ob prihodu toplega vremena se na vrtove zopet prikradejo poletne nadloge: škodljivci, bolezni rastlin in nepredvidljive vremenske neprilike. Čeprav nimamo nadzora nad nekaterimi dejavniki, pa lahko vseeno ukrepamo vnaprej, da zaščitimo svoj vrt. V tem članku vam bomo predstavili nekaj učinkovitih nasvetov, kako pripraviti svoj vrt na te izzive in ohraniti rastline zdrave ter bujne.
Preberi večUspešni v boju s škodljivci in boleznimi

10 nasvetov za večji pridelek

Spomladi smo s polno vnemo prekopali naš vrtiček, ga pognojili, posejali semena in zasadili mlade rastline. Pri vrtnarjenju ni le pomembno, kaj smo že naredili, ampak tudi, kaj lahko še storimo, da izkoristimo potencial našega vrta v celoti. Zato se sprašujemo: Kako lahko izboljšamo svoj pridelek, tako da bo čim večji, kakovosten in zdrav?
Preberi več10 nasvetov za večji pridelek