V ravnovesju z naravo

V tej panogi smo že od leta 1989. Za nas je to veliko več kot proizvodnja najučinkovitejših izdelkov za nego rastlin in zaščito doma pred škodljivci. V prvi vrsti skrbimo za ljudi, ki naše izdelke z zaupanjem koristijo. Hkrati pa skrbimo, da smo tudi naravi prijazni. Spodbujamo racionalno rabo in minimalno obremenitev okolja.

Učinkovito in preprosto do bogatega vrta in obilice zdravega pridelka

Pomembno nam je, kako bujen, dehteč in cvetoč bo vaš vrt. In kako obilen bo vaš domači pridelek. Zavezani smo k brezkompromisni kakovosti naših izdelkov. Na trgu želimo ponuditi visoko kakovostne, preverjeno učinkovite a tudi dostopne izdelke, ki upoštevajo potrebe rastlin, so preprosti za uporabo in zanesljivo omogočajo nego in varstvo rastlin, hkrati pa nimajo škodljivega učinka na okolje.

Za zdravo domačo sadje in zelenjavo

Pomembno nam je, kaj boste z vrta odnesli na svoj krožnik. Izdelki linije Bio Plantella so zato certificirani za ekološko pridelavo, s čimer pripomoremo, da je vaš pridelek domačega sadja in zelenjave res zdrav, poln vitaminov, mineralov in vlaknin.

Izobraževanje in pomoč

Da bi bilo vrtnarjenje še lažje, pripravljamo tudi strokovne nasvete in raznolike vrtnarske pripomočke. Z njimi vam želimo pomagati, da je z našimi izdelki vrtnarjenje še bolj prijetno doživetje. Z izobraževanjem naših strank, partnerjev in zaposlenih o uporabi okolju prijaznih izdelkov ter skrbnih rešitev razvijamo svoje podjetje v smeri minimalne obremenitve okolja.

Smo edina slovenska znamka, ki že od leta 1994 združuje in poučuje domače vrtičkarje o negi rastlin in pravilni uporabi sredstev zanje v Klub Gaia, prvi in še vedno največji klub ljubiteljev vrtnarjenja in izdaja zanje revijo Gaia.

Smo tudi prva znamka, ki je pripravila aplikacijo za načrtovanje domačega zelenjavnega vrta NarediVrt.si po principu kolobarjenja, dobrih sosedskih odnosov med rastlinami in mešanih posevkih.

Po vsej Sloveniji organiziramo tudi predavanja, strokovna svetovanja in širimo preizkušene dobre prakse, v vaše domove pa vstopamo tako z izdelki kot tudi preko spleta.

V ravnovesju z naravo – za boljši jutri

Aktivno si prizadevamo zmanjšati naš vpliv na okolje ne le pri uporabnikih, temveč tudi v celotnem proizvodnem procesu. Lastna proizvodnja nam omogoča kontrolo nad kakovostjo izdelka, pa tudi izbiro najkakovostnejših in preverjenih surovin.

Z modernizacijo organizacije dela in inovativnimi rešitvami, upoštevajoč racionalno rabo virov in ravnanje z odpadki, skrbimo za zdravo in varno okolje ter življenjski slog. Podpiramo prakse, ki prispevajo k razvoju lokalnega okolja in skupnosti. Zato smo prejeli certifikat za Družbeno odgovornega delodajalca in v letu 2022 prejeli tudi nagrado za ESG, za odgovorno družbeno in okoljsko delovanje.

To je naše bistvo in poslanstvo, naš temelj, ki poglablja našo kulturo v podjetju. To je tudi del naše zgodovine. Pot je še dolga, a vemo, da je smer prava. Delovati skušamo na način, da puščamo čim manjši odtis na okolju in tako skrbimo za ravnovesje in boljši jutri.