Gnojilo, ki odpravlja težave s citrusi

Limone, kumkvate, mandarine in ostali citruse gojimo na kontinentu v posodah, da jih prestavljamo poleti na vrt, pozimi v notranjost. Pri tem pa težko zadovoljimo vse njihove zahteve: v vežah ali garažah je ponavadi pretemno, v notranjih prostorih pa pretoplo in presuho. To je za zimzelene citruse šok, zaradi katerega izgubljajo liste. Oslabljena drevesa pa so tudi bolj dovzetna za napad škodljivcev, zlasti pršic.

Kljub vsemu ni razloga, da bi se domačim citrusom odpovedali. Z novim tekočim Plantella specialnim gnojilom za citruse z morskimi algami bomo poskrbeli ne le za njihovo primerno prehrano, temveč tudi za dvig odpornosti. Rastline se bodo revitalizirale in aktivirale naravne obrambne mehanizme zoper sušo, prekomerno vlažnost in druge stresne okoliščine.

Dodatek železa proti klorozi

Velika težava pri citrusih je tudi pomanjkanje železa, ki se kaže kot kloroza ali listna bledica in jo prepoznamo po temnih listnih žilah in bledi oziroma rumeni ploskvi okoli njih. Do tega lahko prihaja zato, ker smo izbrali citrusom neprilagojeno zemljo, ki vsebuje preveč apnenega peska, kalcij v njem pa onemogoča rastlini dostop do železa.

Še pogostejši razlog pa je, da citruse zalivamo z vodo iz vodovoda, ki je v Sloveniji zelo apnena.

Plantella Specialno gnojilo za citruse ima zato dodano železo, ki preprečuje klorozo. Gnojilo dodamo vodi, s katero rastline zalijemo, s čimer poskrbimo za zadostno količino železa. Če pa se je kloroza na citrusu že pojavila, z gnojilom škropimo po listih, kar klorozo počasi odpravi.

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI: