Kako do naravno bleščečih listov zelenih sobnih rastlin?

Če želimo, da imajo naše lončnice lepe in zdrave liste, priporoča, da liste rastlin temeljito očistimo, da ne bodo prašne, nato pa jih z razdalje 20 centimetrov temeljito poškropimo z naravnim Bio Plantella Balzamom za liste, ki rastlinam vrača naraven sijaj in lesk, zlasti pa ne maši listnih por.

Olivno olje rastlinam prej škoduje kot pomaga

Po olivnem olju se bodo listi res svetili, rastlina pa se ne bo počutila najbolje.

Ker se širi govorica, da se bodo naše lončnice bohotile v vsej svoji lepoti, če jih bomo redno mazali z olivnim oljem, smo strokovnjaka in inženirja agronomije Igorja Pršo vprašali, ali mit drži.

Plantellin strokovnjak komentira takole: “Rastline se bodo zaradi uporabe olja res svetile, kot se sveti vsaka površina po premazu z oljem. Vendar lahko zaradi uporabe olja zlasti pri višjih temperaturah (poleti) pride do ožigov. Poleg tega pa se zmanjša dihanje listov, kar pomeni manjšo fotosintezo in s tem slabšo rast rastline.”

Povsem naravno do bleščečih listov

Če želimo, da imajo naše lončnice lepe in zdrave liste, priporoča, da liste rastlin temeljito očistimo, da ne bodo prašne, nato pa jih z razdalje 20 centimetrov temeljito poškropimo z naravnim Bio Plantella Balzamom za liste, ki rastlinam vrača naraven sijaj in lesk, zlasti pa ne maši listnih por. Prav nasprotno, listne pore odpira in tako rastlinam omogoča, da lažje dihajo.

Uporabo pripravka priporoča predvsem v zimskem času, ko se na rastlinah zaradi ogrevanja bolj nabira prah.

Izdelki Plantella so rezultat dolgoletnega znanja, preverjenih raziskav in tehnoloških inovacij priznanega slovenskega proizvajalca Unichem. Ker smo na njih izjemno ponosni, smo jih označili s posebnim pečatom Testirana učinkovitost.

Plantellini uporabniki priporočajo

Sobne rože kar buhtijo…

Že zares dolgo sem ljubitelj vaših izdelkov in jih uporabljam še tudi sedaj.

ALOJZ SMOLEJ
Priporoča: izdelki Plantella za sobne rože

Zadovoljna sem!

Izdelkov Plantella se veselijo moje rožice in tudi moj vrt. ?

PATRICIJA ŠKVORC
Priporoča: izdelki Plantella

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI: