Kako pravilno odmerjamo tekoča gnojila

Čas branja: 3 min

Za uspešno vrtnarjenje in pridelavo zdravih rastlin je ključno ustrezno gnojenje. Med številnimi možnostmi, ki so na voljo na trgu, se tekoča gnojila Plantella izkazujejo kot odlična izbira za vse vrste rastlin. Ta gnojila niso le enostavna za uporabo, temveč tudi izjemno učinkovita, saj rastlinam zagotavljajo vse potrebne hranilne snovi za optimalno rast in razvoj.

Prednosti tekočih gnojil Plantella

Ena izmed glavnih prednosti tekočih gnojil Plantella je njihova hitra absorpcija. Ker so hranila v tekoči obliki, jih rastline zlahka in hitro sprejmejo preko korenin in listov. To pomeni, da rastline že kmalu po gnojenju dobijo potrebne hranilne snovi, kar se odraža v bujni rasti in bogatem cvetenju.

Tekoča gnojila Plantella so tudi izjemno enostavna za uporabo. Preprosto jih zmešate z vodo in zalijete rastline. Tako se hranila enakomerno porazdelijo po celotnem koreninskem sistemu. Poleg tega so ta gnojila primerna za uporabo tako na vrtu kot tudi v zaprtih prostorih, kar jih naredi vsestransko uporabna.

Izberite med foliarno in metodo gnojenja z zalivanjem

Za lažjo primerjavo in pravilno odločitev pri izbiri metode gnojenja smo pripravili tabelo, ki razdeljuje prednosti foliarnega gnojenja in gnojenja z zalivanjem. V tabeli so jasno predstavljene ključne razlike, prednosti in idealne situacije za uporabo vsake metode, kar vam bo pomagalo pri optimalni negi vaših rastlin.

Gnojenje z zalivanjemFoliarno gnojenje
1. Hranila dosežejo korenineHranila se neposredno absorbirajo v koreninski sistemHranila se absorbirajo skozi liste, kar omogoča hitro delovanje
2. Enostavna aplikacijaPreprosto dodajanje gnojila med rednim zalivanjemEnostavno pršenje po listih, zlasti pri manjših rastlinah
3. Dolgoročna učinkovitostZagotavlja stalno oskrbo s hranili skozi korenineHitro izboljšanje v primeru pomanjkanja specifičnih hranil
4. Primerno za vse rastlinePrimerno za vse vrste rastlin, vključno s tistimi z globokimi koreninamiUporabno za hitro ukrepanje pri določenih težavah s hranili
5. Zmanjšano tveganje za opeklinManjše tveganje za ožig listov zaradi napačne koncentracije gnojilaHitro dopolnjevanje hranil v stresnih obdobjih, kot so suša ali poškodbe

Obe metodi imata svoje prednosti in lahko se dopolnjujeta za optimalno nego rastlin.

Pravilna uporaba za optimalne rezultate

Za dosego najboljših rezultatov je pomembno, da tekoča gnojila Plantella uporabljate v skladu z navodili proizvajalca. Pravilno odmerjanje in redno gnojenje bosta zagotovila, da bodo rastline dobile vse potrebne hranilne snovi v pravem razmerju.

Priporočljivo je upoštevati tudi specifične potrebe posameznih rastlin. Na primer, zelenjava bo potrebovala drugačno formulacijo kot okrasne rastline ali sobne rože.

Plantella ponuja širok spekter tekočih gnojil, prilagojenih različnim vrstam rastlin in njihovim potrebam, kar omogoča vrtnarjem, da izberejo pravo gnojilo za vsako situacijo.

Izbirajte med različnimi Plantella in Bio Plantella tekočimi gnojili

Enostavna uporaba

Izdelki Plantella so enostavni za uporabo, kar vrtnarjem omogoča, da hitro in učinkovito oskrbijo svoje rastline. Enostavna uporaba prihrani čas in zagotavlja, da rastline dobijo natančno tisto, kar potrebujejo za optimalno rast in zdravje.


Zato smo za naša tekoča sredstva oblikovali pokrovček, ki je hkrati tudi pripomoček za odmerjanje sredstva. Upoštevajte navodila za mešanje z vodo za največji uspeh. Rastline pa lahko zalijemo ali škropimo. Skladno s tem tudi prilagodimo količino gnojila.

Kako odmerjamo tekoča gnojila?

Da bi vam olajšali pripravo, je Plantellina strokovnjakinja pripravila pregledno tabelo z vsemi potrebnimi podatki za pravilno uporabo tekočih gnojil Plantella in Bio Plantella. V tabeli boste našli natančna navodila za doziranje, pogostost uporabe ter specifične potrebe različnih vrst rastlin, kar vam bo omogočilo optimalno gnojenje in najboljše rezultate.

Prenesite tabelo, jo natisnite in namestite na vidno mesto, kjer vam bo vedno na voljo za pravilno pripravo tekočih gnojil za vaš zelenjavni ali okrasni vrt ter balkonske in sobne rože.

Ne pozabite tabele deliti tudi s svojimi prijatelji, sosedi, sorodniki ali znanci. Njihove rastline vam bodo hvaležne za vašo pomoč.

Izdelki Plantella so rezultat dolgoletnega znanja, preverjenih raziskav in tehnoloških inovacij priznanega slovenskega proizvajalca Unichem. Ker smo na njih izjemno ponosni, smo jih označili s posebnim pečatom Testirana učinkovitost.

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI: