Vzgojite svojo zelenjavo – zdrava prehrana se začne v vrtu.

Čas branja: 2 min

Čeprav vsi vemo, da temu ne bi smelo biti tako, se čedalje pogosteje sprašujemo: kako se najbolj učinkovito spopasti z drago hrano, ne da bi nujno žrtvovali kakovost obrokov, ki jih jemo. Najobetavnejša rešitev je vzgoja lastne zelenjave in sadja. Poleg olajšanja proračuna pa ima pridelovanje sadja in zelenjave doma še številne druge prednosti.

Lahek dostop do sadja in zelenjave nam pomaga, da zaužijemo bolj uravnotežen krožnik. Naša hrana je vedno sveža in vitaminsko polnejša. Povrh vsega pa nam omogoča ohranjati nadzor nad tem, kar jemo – tako glede hranilne vrednosti kot tudi manjšega vnosa škodljivih kemikalij.

Vzgoja zelenjave vse leto: da bo vedno sveža

Zelenjava je pomemben vir vitaminov, mineralov in vlaknin ter številnih drugih zdravju koristnih snovi.  Da bodo ti vedno sveži, poskrbite s postopnim sajenjem v času, ki je za posamezno zelenjavo primeren.

Na tak način poskrbimo, da gredice niso prazne, pa tudi, da je vedno na voljo toliko sveže zelenjave kot jo potrebujemo. Vsaka zelenjava ima namreč največ vitaminov takoj, ko jo prinesemo z vrta.

Plantellin koledar sajenja in pobiranja vrtnin

Plantellini strokovnjaki smo za vas pripravili pripomoček, s katerim vam želimo pomagati, da sta vaš vrt in krožnik vse leto polna domače, zdrave in sočne zelenjave.

V koledarju sajenja in pobiranja lahko preverite, kaj lahko sadimo ali sejemo v tekočem mesecu in kdaj bomo zelenjavo pobrali. S klikom na izbrano vrtnino pa preberite še več koristnih nasvetov za bogat pridelek.

Zdrava tla – zdrava hrana

Zdrava prehrana se začne s pripravo tal v vrtu. Če so namreč tla bogata s hranili, bo taka tudi naša hrana. A le s pravim izborom visoko kakovostnega organskega gnojila si lahko zagotovimo najboljšo kakovost pridelka. Hkrati pa ga lahko povečamo tudi za 30 %.

Testi učinkovitosti v strokovnih laboratorijih in pri uporabnikih so pokazali, da je z uporabo organskega gnojila Plantella Organik, ki je primeren za ekološko pridelavo, pridelek večji in boljše kakovosti: plodovi imajo več suhe snovi z vlakninami, minerali, vitamini in antioksidanti. S tem pa tudi boljši okus.

  • Pri gojenju paradižnika v vrtu, pognojenem s Plantella Organikom, so testi pokazali, da ima 10,3 % VEČ suhe snovi z vitamini, vlakninami, likopenom idr. antioksidanti.
  • Paprika je imela 21 % VEČ suhe snovi z vlakninami, minerali in vitamini in 9,2 % VEČJI DELEŽ vitamina C.
  • Čebula je imela 16 % VEČ suhe snovi z vlakninami, minerali in vitamini in 12,2 % VEČJI DELEŽ vitamina C.
  • Krompir pa je imel 9,2 % VEČ suhe snovi z vlakninami in s tem višjo hranilno vrednost.

Izdelki Plantella so rezultat dolgoletnega znanja, preverjenih raziskav in tehnoloških inovacij priznanega slovenskega proizvajalca Unichem. Ker smo na njih izjemno ponosni, smo jih označili s posebnim pečatom Testirana učinkovitost.


Plantella je lahko še ugodnejša!

Da bi vam lahko še bolje pomagali pri negi vrta, za izdelke Plantella in Bio Plantella pripravljamo posebne akcijske ponudbe v različnih trgovinah povsod po Sloveniji.

Za člane kluba Gaia pa pripravljamo tudi kupone popustov na izdelke Plantella in Bio Plantella. Naročite se na revijo Gaia, se izobražujte in privarčujte>>>

Zadovoljni uporabniki

Pridelek je bogat in zdrav, mi pa veseli.

S plodovi našega vrta se prehranjuje šestčlanska družina in odkar uporabljamo Plantello, lahko s presežkom razveselimo tudi prijatelje.

NATAŠA SVENŠEK, Podlehnik
Priporoča: izdelki Plantella za vrt

Zelenjava nam super uspeva

Pri vrtnarjenju uporabljam izključno izdelke Plantella. Na vrtu gnojimo s Plantella Organikom, zato nam zelenjava lepo uspeva.

HEDVIKA MOŽINA, Pernica
Priporoča: Plantella Organik

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI: