Bio Plantella Zemlja za paradižnike

Specialna BIO zemlja za plodovke

Visoko kakovostna zemlja izredno bogata z organskimi snovmi, ki je idealna za sajenje in presajanje vseh vrst paradižnikov in druge zelenjave v vrtu, koritih ali visokih gredah.

  • Posebej prilagojena sestava potrebam paradižnika, paprike, bučk in drugih plodovk
  • Visoka sposobnost zadrževanja vode
  • Izbrana hranila pomagajo pri uspešni oploditvi in oblikovanju plodov
  • Dodana organska hranila za uspešno začetno rast

Pakiranje: 50 L

Čas uporabe
Področje uporabe

Opis

Bio Plantella Zemlja za paradižnike je posebej primerna za sajenje in presajanje vseh vrst paradižnikov in drugih plodovk kot so: paprike, feferoni, jajčevci, kumare, bučke ter druga zelenjava. Uporabimo jo: v koritih, visokih gredah ali neposredno na vrtu.

Prednosti

  • Optimalna kombinacija črne in bele huminske šote
  • Zagotavlja optimalno strukturno stabilnost zemlje
  • Nudi optimalen vodno-zračni režim
  • Izbrana hranila pomagajo pri uspešni oploditvi in oblikovanju plodov
  • Zagotavlja naravno in zdravo rast ter razvoj sočnih plodov.

 

[Prenesite vodič]

Zlata pravila eko vzgoje domačega paradižnika

Danes je paradižnik najbolj razširjena vrtnina na svetu. Pestrost oblik plodov in barvnih odtenkov paradižnika je navdušujoča! Rdeči, mesnati, okrogli, grmičasti, rumeni, črni, češnjevi … vzgoja paradižnika v domačem vrtu, visoki gredi ali večji posodi na balkonu nam pričara pravo paleto barv, da o okusu in uporabnosti sploh ne govorimo. Zagotovo je paradižnik najljubša plodovka tudi na slovenskih vrtovih. Čeprav je vzgoja domačega paradižnika pogosto zahtevna, zlasti boju z boleznimi, nam bo z nasveti, zbranimi v tem vodiču, gotovo uspelo vzgojiti veliko slastnih domačih eko paradižnikov.

Prenesite vodič in spoznajte vse skrivnosti Plantellinih strokovnjakov za zdrav in bogat pridelek paradižnikov.

Uporaba

Pri sajenju v vrt ali visoko gredo: izkopljemo jamo, skoraj 3-krat večjo od koreninske grude sadike in nasujemo 6 – 10 cm zemlje za paradižnike. Na sredo jame položimo rastlino ter zapolnimo z Zemljo za paradižnike. Na koncu substrat nežno pritisnemo k rastlini in zalijemo z vodo.

Pri sajenju v korita: Izberemo korito ali lonec premera 40 – 50 cm ter na dno položimo plast drenaže. Nato dodamo plast Zemlje za paradižnike in v sredo posadimo sadiko. Korito ali lonec zapolnimo z Zemljo za paradižnike, ga nežno pritisnemo k rastlini in zalijemo.

Dognojevanje: Bio Plantella Zemlja za paradižnike vsebuje dovolj hranil za 3 – 4 tedne, nato priporočamo redno dognojevanje z visoko kakovostnim 100 % organskim gnojilom Bio Plantella Vrt. Takoj po sajenju sadike zalijemo z raztopino Bio Plantella Vita, ki rastlinam pomaga, da si opomorejo po stresu zaradi presajanja.

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI:

Video

Bio Plantella paket za paradižnike, bučke, paprike, feferone in druge plodovke

Sorodni izdelki