Bio Plantella Zemlja za paradižnike

999.00 

999.00 

Bio Plantella Zemlja za paradižnike

999.00 

Specialna BIO zemlja za plodovke

Visoko kakovostna zemlja izredno bogata z organskimi snovmi, ki je idealna za sajenje in presajanje vseh vrst paradižnikov in druge zelenjave v vrtu, koritih ali visokih gredah.

  • Posebej prilagojena sestava potrebam paradižnika, paprike, bučk in drugih plodovk
  • Visoka sposobnost zadrževanja vode
  • Izbrana hranila pomagajo pri uspešni oploditvi in oblikovanju plodov
  • Dodana organska hranila za uspešno začetno rast

Pakiranje: 50 L

Wishlist icon Dodaj na nakupni seznamDodaj na nakupni seznam
Čas uporabe
Področje uporabe

Opis

Bio Plantella Zemlja za paradižnike je posebej primerna za sajenje in presajanje vseh vrst paradižnikov in drugih plodovk kot so: paprike, feferoni, jajčevci, kumare, bučke ter druga zelenjava. Uporabimo jo: v koritih, visokih gredah ali neposredno na vrtu.

Prednosti

  • Optimalna kombinacija črne in bele huminske šote
  • Zagotavlja optimalno strukturno stabilnost zemlje
  • Nudi optimalen vodno-zračni režim
  • Izbrana hranila pomagajo pri uspešni oploditvi in oblikovanju plodov
  • Zagotavlja naravno in zdravo rast ter razvoj sočnih plodov.

 

[Prenesite vodič]

Zlata pravila eko vzgoje domačega paradižnika

Danes je paradižnik najbolj razširjena vrtnina na svetu. Pestrost oblik plodov in barvnih odtenkov paradižnika je navdušujoča! Rdeči, mesnati, okrogli, grmičasti, rumeni, črni, češnjevi … vzgoja paradižnika v domačem vrtu, visoki gredi ali večji posodi na balkonu nam pričara pravo paleto barv, da o okusu in uporabnosti sploh ne govorimo. Zagotovo je paradižnik najljubša plodovka tudi na slovenskih vrtovih. Čeprav je vzgoja domačega paradižnika pogosto zahtevna, zlasti boju z boleznimi, nam bo z nasveti, zbranimi v tem vodiču, gotovo uspelo vzgojiti veliko slastnih domačih eko paradižnikov.

Prenesite vodič in spoznajte vse skrivnosti Plantellinih strokovnjakov za zdrav in bogat pridelek paradižnikov.

Uporaba

Pri sajenju v vrt ali visoko gredo: izkopljemo jamo, skoraj 3-krat večjo od koreninske grude sadike in nasujemo 6 – 10 cm zemlje za paradižnike. Na sredo jame položimo rastlino ter zapolnimo z Zemljo za paradižnike. Na koncu substrat nežno pritisnemo k rastlini in zalijemo z vodo.

Pri sajenju v korita: Izberemo korito ali lonec premera 40 – 50 cm ter na dno položimo plast drenaže. Nato dodamo plast Zemlje za paradižnike in v sredo posadimo sadiko. Korito ali lonec zapolnimo z Zemljo za paradižnike, ga nežno pritisnemo k rastlini in zalijemo.

Dognojevanje: Bio Plantella Zemlja za paradižnike vsebuje dovolj hranil za 3 – 4 tedne, nato priporočamo redno dognojevanje z visoko kakovostnim 100 % organskim gnojilom Bio Plantella Vrt. Takoj po sajenju sadike zalijemo z raztopino Bio Plantella Vita, ki rastlinam pomaga, da si opomorejo po stresu zaradi presajanja.

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI:

Video