Plantella Zemlja za orhideje

Specialna zemlja za orhideje

Plantella specialna zemlja za orhideje, je visokokakovostni rastni substrat za sajenje in presajanje vseh vrst orhidej.

  • za razkošno rast in bujno cvetenje orhidej
  • prilagojena sestava substrata za orhideje
  • rahel in zračen substrat preprečuje koreninsko gnilobo orhidej

Pakiranje: 3 L

Čas uporabe
Področje uporabe

Opis

Visoko kakovostna specialna zemlja za sajenje in presajanje vseh vrst orhidej.

Prednosti

Orhideje potrebujejo kakovostno zemljo oz. substrat, ki naj bo prepusten, a tudi bogat. Substrat Plantella Zemlja za orhideje odlikujejo naslednje prednosti:

  • Pravo razmerje borovega lubja, kokosovih vlaken, šotnega mahu in perlita;
  • Substrat dobro sprejema vodo in hranila ter ohranja stabilno strukturo;
  • Ne razpada in ne gnije,
  • Nudi zadostno oporo orhidejam;
  • Omogoča dobro rast korenin, zdravo rast rastlin in razkošno dolgotrajno cvetenje orhidej.
Testirana učinkovitost:

Naša posebna formula substratov je rezultat dolgoletnega znanja, preverjenih raziskav in tehnoloških inovacij. Njena učinkovitost je testirana in potrjena v strokovnih laboratorijih.

Substrati Plantella in Bio Plantella vsebujejo najkakovostnejšo šoto in hranljive snovi prilagojene potrebam rastlin, imajo točno določeno pH vrednost in uravnan vodno-zračni režim. Preverjeno pa so tudi čisti (brez polutantov, plevelov in drugih nečistoč) in zato primerni za varno uporabo.

Plantella Specialna zemlja za orhideje vsebuje skrbno izbrano kombinacijo sestavin, ki je ključna za zdrav razvoj vseh vrst orhidej. Tako bodo vaše rastline prejele vse, kar potrebujejo za razvoj močnega koreninskega sistema, krepko rast, lepo in zdravo listje in tvorbo številnih cvetov.

Preprosta uporaba:

Plantella Specialna zemlja za orhideje je enostavno za uporabo. Priporočamo presajanje orhidej ali menjavo vrhnega sloja zemlje vsako sezono, da zagotovite optimalne rezultate in dolgotrajno cvetenje.

Mi smo preizkusili na naših, vi pa se prepričajte na svojih rastlinah:  

Ne glede na to, ali ste izkušen vrtnar ali začetnik, bo naš substrat za orhideje vsekakor izboljšal vaše vrtnarske spretnosti in prinesel čudovite rezultate. Izberite subtrate Plantella in vzgojite svoj prekrasen vrt doma, na balkonu ali pred hišo.

Uporaba

PREPROSTO KOT 1, 2, 3 s PLANTELLO

Za sajenje vseh vrst orhidej uporabimo visokokakovostno zemljo s posebej prilagojeno sestavo hranil Plantella specialna zemlja za orhideje. Najboljši čas presajanja je takoj po končanem cvetenju ali pred novim obdobjem rasti. Rastlino presadite v 2 do 3 centimetre večji lonček.

Po presajanju substrat okrog rastline rahlo potlačite in dobro zalijte, tako da bo v celoti prepojen z vlago. V prvem tednu po sajenju rastline postavite na osvetljeno mesto, vendar ne na preveč sončno lokacijo. Orhideje potrebujejo visoko vlažnost zraka, zato rastline občasno orosite z vodo.

Za bujno cvetenje, zdravo rast in razvoj priporočamo presajanje rastlin vsako leto oziroma vselej, kadar lonček postane premajhen ali se substrat zgosti.

Dognojevanje:

V času vegetacije priporočamo redno zalivanje/namakanje orhidej vsakih 10 dni. Za zdravo rast orhidej ob vsakem namakanju/zalivanju raztopite gnojilno šumečo tableto Plantella Tabs za orhideje.

V zimskih mesecih zalivanje zmanjšajte, rastline namakajte le enkrat mesečno samo v čisti vodi.

 

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI:

Popoln paket za popolne orhideje

Morda vam bo prav tako všeč…

Kako presadimo orhideje