Bio Plantella Start

Specialna BIO zemlja za setev in pikiranje

Visokokakovostna specialna zemlja iz najkakovostnejših šot za prve setve in pikiranje. Mladim rastlinam nudi idealne pogoje za razvoj korenin in krepko rast.

  • bio zemlja za prve setve in pikiranje

Pakiranje: 20 L, 50 L

Čas uporabe
Področje uporabe

Opis

Bio Plantella Start je specialna zemlja za setev, vzgojo in presajanje sadik. S posebej prilagojeno sestavo omogoča hiter razvoj koreninskega sistema. pH vrednost in vsebnost hranil v zemlji sadikam zagotavlja vse potrebne hranilne snovi za razvoj korenin mladih rastlin in sadik.

Kombinacija šot skrbi za optimalno zadrževanje vode v zemlji. Ker ima zemlja zelo fino mleto strukturo, ustvarja idealno razmerje zraka in vode v območju korenin, da se te lahko pravilno razvijajo.

Prednosti

  • Zagotavlja zdrave in močne sadike.
  • Vsebuje 100% naravno šoto.
  • Zagotavlja idealne pogoje za rast mladih rastlin.

Uporaba

Pri setvi, pikiranju, pripravi potaknjencev je ključnega pomena primeren substrat. Ta bo mladi rastlini omogočil idealne pogoje za rast. Seme oziroma potaknjence posadite v šotni lonček, napolnjen s substratom Bio Plantella Start. Po tem zemljo nekoliko orosite.

Za hitro kalitev priporočamo, da se substrat nikoli v celoti ne presuši. V času kalitve zaradi dodanih hranil dodatno dognojevanje ni potrebno. Po ukoreninjenju pa je potrebno rastline dognojiti. Izbrite tekoče organsko gnojilo Bio Plantella Vrt ali organsko gnojilom v obliki granul Bio Plantella Nutrivit.

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI: