Plantella Vrtna zemlja

999.00 

999.00 

Plantella Vrtna zemlja

999.00 

Univerzalna vrtna zemlja

Univerzalna vrtna zemlja, izredno bogata z organskimi snovmi, je idealna za sajenje in presajenje vseh vrst vrtnih, okrasnih in sadnih rastlin.

  • bujne in zdrave rastline
  • odlična struktura in vodno-zračni režim – za razvoj močnega koreninskega sistema
  • bogata z organsko snovjo, huminskimi in fulvo kislinami za humusno prst

Pakiranje: 45 L

Wishlist icon Dodaj na nakupni seznamDodaj na nakupni seznam
Čas uporabe
Področje uporabe

Opis

Plantella vrtna zemlja vsebuje rastlinska vlakna, ki so narejena po posebnem novem postopku in so edinstvena prav v tej zemlji. Mešanica lesnih vlaken in huminske šote zagotavlja idealne pogoje za dobro rast in razvoj rastlin. Ustvarja ugodno strukturo zemlje z odličnim vodnim in zračnim režimom. Zemlja vsebuje velik delež organske snovi – huminskih kislin, ki v zemlji tvorijo humus. To je zelo pomembno predvsem za vrtne rastline (vrtnine, ki so velike porabnice humusa). Vrtna zemlja je za 20 odstotkov cenejša od zemlje za okrasne rastline, ker se zavedamo, da se te zemlje na vrtu porabi več in tudi vrtičkarji niso pripravljeni plačati enake cene kot za zemljo v balkonskih koritih.

Prednosti

  • Vsebuje najkvalitetnejšo huminsko šoto, bogato s hranili in humusom. S tem so zagotovljene osnovne potrebe rastlin po hranilih.
  • Poleg visoke vsebnosti organske snovi nudi tudi vsa potrebna glavna mineralna in mikrohranila.
  • Izboljšuje strukturo in aktivnost tal.
  • Zagotavlja visoko sposobnost zadrževanja vode, preprečuje izpiranje obstoječih in dodanih hranil ter zmanjšuje uporabo kemičnih sredstev za varstvo rastlin.
  • Poveča delež organske in mineralne snovi v tleh.

Uporaba

Univerzalno vrtno zemljo uporabljamo za sajenje in presajanje vseh vrst vrtnih, okrasnih in sadnih rastlin. Ustrezno gnojenje rastlin pričnemo 3 do 4 tedne po presajanju rastlin ali dodajanju zemlje tlom, saj zemlja vsebuje dovolj hranil za zdravo začetno rast.

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI:

Zemlje Plantella za vse potrebe

Sorodni izdelki