Plantella Ideal

Zemlja za okrasne rastline in vrt

Kakovostna zemlja za rože in vrt, je primerna za sajenje in presajanje vseh sobnih, balkonskih in okrasnih rastlin, zelenjave in zelišč.

 • S kakovostnimi huminskimi šotami rastlinam zagotavlja veliko organskih hranil;
 • Kombinacija šot zagotavlja optimalen vodno-zračni režim;
 • Bioaktivna glina povečuje zmožnost korenin za vsrkavanje vode in hranil;
 • Rastlinska bio vlakna izboljšajo strukturo in aktivnost tal;
 • Dodana hranila za začetno rast ter cvetenje.

Pakiranje: 10 L, 20 L, 50 L, 70 L

Čas uporabe
Področje uporabe

Opis

Plantella Ideal – zemlja rože in vrt

Plantella Ideal vsebuje rastlinska vlakna, ki so narejena po posebnem novem postopku in so edinstvena prav v tej zemlji. Izboljšuje strukturo in aktivnost tal, ter omogoča hitro obnovo in razvoj koreninskega sistema. Mešanica lesnih vlaken in huminske šote zagotavlja idealne pogoje za dobro rast in razvoj rastlin. Ustvarja ugodno strukturo zemlje z odličnim vodnim in zračnim režimom. Zemlja vsebuje velik delež organske snovi – huminskih kislin, ki v zemlji tvorijo humus.

 

Prednosti

 • S kakovostnimi huminskimi šotami rastlinam zagotavlja veliko organskih hranil;
 • Kombinacija šot zagotavlja optimalen vodno-zračni režim;
 • Bioaktivna glina povečuje zmožnost korenin za vsrkavanje vode in hranil;
 • Rastlinska bio vlakna izboljšajo strukturo in aktivnost tal;
 • Dodana hranila za začetno rast ter cvetenje.
Testirana učinkovitost:

Naša posebna formula substratov je rezultat dolgoletnega znanja, preverjenih raziskav in tehnoloških inovacij. Njena učinkovitost je testirana in potrjena v strokovnih laboratorijih.

Substrati Plantella in Bio Plantella vsebujejo najkakovostnejšo šoto in hranljive snovi prilagojene potrebam rastlin, imajo točno določeno pH vrednost in uravnan vodno-zračni režim. Preverjeno pa so tudi čisti (brez polutantov, plevelov in drugih nečistoč) in zato primerni za varno uporabo.

Plantella Ideal zemlja za rože in vrt vsebuje skrbno izbrano kombinacijo sestavin, ki je ključna za zdrav razvoj vseh vrst rastlin: zelenjave, zelišč, sadnih rastlin, pa tudi okrasnih rastlin: najkakovostnejše šote, vsa potrebna hranila in mikrohranila. Tako bodo vaše rastline prejele vse, kar potrebujejo za razvoj močnega koreninskega sistema, krepko rast, lepo in zdravo listje, tvorbo cvetov ali plodov.

Preprosta uporaba:

Plantella Ideal zemlja za rože in vrt je enostavno za uporabo. Priporočamo redno uporabo v vsej rastni sezoni, da zagotovite optimalne rezultate in dolgotrajno cvetenje.

Mi smo preizkusili na naših, vi pa se prepričajte na svojih rastlinah:  

Ne glede na to, ali ste izkušen vrtnar ali začetnik, bo naš substrat za vrtnine, sadne in okrasne rastline vsekakor izboljšal vaše vrtnarske spretnosti in prinesel čudovite rezultate. Izberite subtrate Plantella in vzgojite svoj prekrasen vrt doma, na balkonu ali pred hišo.

Uporaba

Zemljo Ideal uporabljamo za sajenje in presajanje vseh vrst sobnih, balkonskih in okrasnih rož ter zelenjave in zelišč. Rastline lahko posadimo neposredno v zemljo ali pa jo pomešamo v tla.

Dognojevanje: Zemlja Ideal ima dodana vsa potrebna hranila za 4 do 6 tednov. Potem pričnemo z rednim tedenskim dognojevanjem z visoko kakovostnimi tekočimi gnojili za cvetoče rastline Plantella Cvet in za zelene rastline Plantella List.

 

PREPROSTO KOT 1, 2, 3 s PLANTELLO

Plantella Ideal uporabljamo za sajenje in presajanje vseh vrst rastlin: vseh vrst sobnih, balkonskih in okrasnih rož ter zelenjave ter zelišč. jagodičja in sadnega drevja.

 • Sajenje v vrt: izkopljemo jamo, skoraj 3-krat večjo od koreninske grude sadike in nasujemo 5 – 6 cm zemlje. Na sredo jame položimo rastlino, zapolnimo s substratom, ga nežno pritisnemo k rastlini in zalijemo z vodo, najbolje z deževnico.
 • Sajenje v posode in okrasne lončke: Izberemo primerno veliko posodo ter na dno položimo plast drenaže. Nato dodamo plast zemlje Ideal in v sredo posadimo sadiko. Korito ali lonec zapolnimo s substratom, ga nežno pritisnemo k rastlini in zalijemo.

Presajanje: Priporočamo presajanje rastlin vsako leto oziroma vselej, kadar lonček postane premajhen. Če to ni mogoče, odstranimo zgornji sloj prsti in jo nadomestimo z novim slojem Plantella Ideal zemlje za rože in vrt.

 

Koliko zemlje potrebujemo?

Dognojevanje: Plantella Ideal vsebuje gnojila za začetno rast. Z ustreznim gnojenjem rastlin v vrtu, posodah ali lončkih pričnemo 4 do 6 tednov po presajanju. Priporočamo redno tedensko dognojevanje z visoko kakovostnimi tekočimi gnojili za cvetoče rastline Plantella Cvet, za zelene rastline Plantella List in za vrt uporabo Bio Plantella Vrt.

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI:

Sorodni izdelki

Morda vam bo prav tako všeč…