Brezplačno svetovanje
1,2,3 Plantellin recept za ribezovo skutino pito
Izobilje plodov na domačem vrtu nas motivira k razmisleku o predelavi in shrankih za poznejši čas. Vsi smo enotnega mnenja, da je plodove najbolje užiti neposredno z vrta, v surovem stanju, če so le užitni presni, ker imajo takšni največ fitonutrientov in antioksidantov, toda s pripravo sokov, marmelad in domačih pit svojim domačim in sebi naredimo tudi posebno vesele trenutke.

Avtorica recepta: Meta Šepic, dipl. inž. agr. in hort.
Sestavine za ribezovo pito s skuto
- 200 g polnozrnate moke
- 1 ščepec soli
- 100 g masla
- 5 žlic sladkorja
- 450 g pasirane skute
- 2 jajci
- 40 dag rdečega ribeza brez pecljev
1. Moko pomešamo s soljo in 2 žlicama sladkorja, dodamo maslo, ki ga s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo 2 ali 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo v gladko testo.
2. Testo razvaljamo in ga damo v pekač (premer 26 cm) ter pečico ogrejemo na 180 °C. V skledi zmešamo jajce, rumenjak, skuto, 3 žlice sladkorja in limonino lupinico ter zmes zlijemo na testo.
3. Pekač postavimo v ogreto pečico in s spodnje strani pečemo približno 20 minut. Ko se skutni nadev začne strjevati, pekač vzamemo iz pečice. Na nadev položimo ribez, v katerega smo predhodno zmešali sladkor po okusu. Pekač damo nazaj v pečico in z obeh strani pečemo še približno 15 minut.
Pri vzgoji sočnega in zdravega bio ribeza priporočamo uporabo izdelkov Bio Plantella:

Izdelki Plantella so rezultat dolgoletnega znanja, preverjenih raziskav in tehnoloških inovacij priznanega slovenskega proizvajalca Unichem. Ker smo na njih izjemno ponosni, smo jih označili s posebnim pečatom Testirana učinkovitost.
Začnite danes in se prepustite čaru vzgoje lastnih pridelkov. S Plantello in našimi 1, 2, 3 recepti boste lahko v celoti uživali v svežini in okusu domačega vrta.