Ekološko varstvo vrtnic

Kljub izpostavljenosti različnim boleznim vrtnice lahko z ustrezno oskrbo tudi z ekološkimi izdelki ostanejo zdrave in bujne. Pomemben je začetek varovanja rastlin takoj ob olistanju in tedensko ponavljanje.

Ekološko gnojenje

Ker je pomembno, da poskrbimo za popolno in celostno prehrano vrtnic, v aprilu pognojimo s peletiranim organskim gnojilom Plantella Organik, v količini 1,5 kg / 10 m². S tem rastline dobijo vsa glavna hranila (N, P, K) in mikrohranila.

Za dognojevanje in povečanje odpornosti vrtnic, škropimo preko listov 3 x med sezono, v količini 40 ml/10 l vode. Uporabimo sredstvo Bio Plantella Vita, ki poleg vitaminov in aminokislin vsebuje tudi hranila.

Škropilno varovalni načrt

Ekološka sredstva močno okrepijo celično steno vrtnic, skozi katero bolezen ne more prodreti in okužiti rastline.

  • Kot prvo spomladi, preden vrtnice začnejo z odganjanjem brstov, uporabimo bakrovo sredstvo Bio Plantella Baker, v koncentraciji 30 g / 1 l vode.
  • Isto sredstvo uporabimo tudi jeseni za zaključno škropljenje, ko odpade večina listja. To sredstvo je učinkovito proti pepelovki in rji.
  • Od pričetka olistanja naprej uporabimo sredstvo iz njivske preslice Bio Plantella Natur, v koncentraciji 5 ml/1 l vode, ki zaradi vsebnosti žveplenih spojin poleg krepitve celične stene deluje tudi kontaktno in uniči bolezen na površini rastline.
  • Proti ušem, gosenicam in drugim grizočim in sesajočim škodljivcem odlično učinkuje ekološko sredstvo Bio Plantella Kenyatox z aktivno snovjo iz rastline bolhač. Da zanesljivo uničimo škodljivce, je potrebno kontaktno škropljenje tako, da sredstvo doseže škodljivca in ponovitev vsakih 3 dni do uničenja. Sredstvo nima karence in je popolnoma naravno.

DELI S SVOJIMI PRIJATELJI: